eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Eric Lamaze

Rákbetegnek hazudta magát az olimpiai bajnok, komoly oka volt rá

Eric Lamaze díjugratót csalással vádolták meg, de nem akart megjelenni a tárgyaláson, ezért hamis orvosi leleteket beszerezve azt állította, hogy súlyos beteg.

Eric Lamaze kanadai díjugrató mindenképpen el akarta kerülni az ellene indított büntetőeljárás tárgyalását, ezért hamis orvosi leleteket szerzett és azt hazudta, hogy rákbeteg – írja a 24.hu.

A 2008-as, pekingi olimpián egyéniben arany-, csapatban ezüst-, majd 2016-ban, Rióban egyéniben bronzérmet nyert 55 éves sportolót egy 1,3 millió dolláros polgári perben vádolták meg csalással. Eric Lamaze-t ketten perelték be, miután a panaszt tevők szerint a díjugrató cégei szándékosan megtévesztették őket egy lóvásárlási üzletben, ugyanis az állatok nem olyan állapotban voltak, mint amilyenre előzetesen számítottak. A vád szerint Lamaze cégei hamisan és megtévesztő módon felsrófolták az árat, így jogtalanul több mint 100 ezer dolláros haszonra tettek szert.

Eric Lamaze nem akart megjelenni az ügyben indított eljárás tárgyalásán, ezért

olyan hamis orvosi papírokat szerzett be egy brüsszeli klinika állítólagos idegsebészétől, amelyek azt igazolták, hogy gégerákban szenved.

Utólag kiderült, hogy hibásan tüntették fel az orvos nevét a dokumentumokon, ráadásul a leleteken holland szöveg szerepelt, miközben a hivatkozott idegsebész nem is beszél hollandul.

A bíró most megállapította, hogy Eric Lamaze megpróbálta megtéveszteni a bíróságot azért, hogy megússza a kihallgatást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×