eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Szilágyi Áron

Szilágyi Áron nagy bejelentést tett a pályafutásáról

A háromszoros ötkarikás aranyérmes kardvívónak komoly sportdiplomáciai tervei vannak, de a versenyzés is ugyanolyan fontos számára, mint eddig.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége augusztus végén Szilágyi Áront javasolta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába, amelyben Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó mandátuma a jövő nyári, párizsi játékok végével lejár. Az ő helyére kerülhet a háromszoros ötkarikás aranyérmes magyar kardvívó. A MOB felhívására hat magyar sportoló jelentkezett a bizottságba, közülük esett végül a választás Szilágyi Áronra. A tagság nyolc évre szól és egyben NOB-tagságot is jelent.

Összesen 35 sportoló jelentkezhet a megüresedő négy helyre a NOB sportolói bizottságában, és a bejutáshoz körülbelül 1000-1200 szavazatra lesz szükség.

Szilágyi Áron szerdán Facebook-oldalán közölte, hogy benyújtotta pályázatát. Mint írja, megtisztelő számára, hogy a MOB egyhangúlag támogatta kandidálását a sportolói bizottságba. Hozzátette:

„így Párizs után eldőlhet, hogy aktív sportolóként a legmagasabb szinten is tudok-e majd a sportoló társadalom érdekében tevékenykedni.”

A Vasas SC vívó-szakosztályának elnöke azt írja, az általuk elindított civil szervezet, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fóruma programjait szeretné képviselni a legmagasabb szinten. Mint fogalmaz, „a duális karrier, a pénzügyi életpálya-program vagy az esélyegyenlőség kérdése globálisan is megoldásra vár.” Szerinte nagy kihívás a bizottsági tagsággal járó teendők ellátása, szem előtt tartaná a sportolók helyzetének, felkészülésének és lehetőségeinek javítását.

Szilágyi Áron bejegyzése végén megnyugtatta azokat, akik esetleg azt gondolták, hogy sportdiplomáciai tervei miatt háttérbe szorul a versenyzői karrierje.

„Az esetleges tagság nem befolyásolja, sőt támogatja az aktív sportolói pályafutást, szóval Los Angelesről sem kellene lemondanom”

– írja a kardvívó, aki tehát még két olimpián venne részt. A 2028-as ötkarikás játékok idején egyébként 38 éves lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×