eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A ferencvárosi Cristian Ramírez (j) és Roberto Lopes, az ír Shamrock Rovers játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Foci a javából: A két továbbjutó alap, a három nagyszerű, a négy bravúr lenne

Négy magyar csapat is pályára lép a Konferencia-liga mai játéknapján, közülük három előnnyel várja a visszavágót.

Időrendben a ZTE kezdi majd a sort, 18.45-től fogadja az NK Osijeket. Az első mérkőzést a jobb erőkből álló eszéki csapat nyerte meg 1-0-ra, ugyanakkor a nemzetközi kupaporondon egygólos hátrány ledolgozható. Ebben bíznak az egerszegiek is, noha tisztában vannak azzal, hogy az ellenfél nagy formában kezdte a horvát bajnokságot, az első két mérkőzésén tíz gólt szerzett. (Persze, az is tény, hogy három gólt kapott a hétvégi bajnokiján.)

„Az Osijek egy nagyon erős, a ZTE-nél magasabban jegyzett csapat. Megfelelő játékkal a visszavágón szeretnénk elérni a szintjüket és eltüntetni a két gárda közötti különbséget” – idézte a csakfoci.hu Boér Gábor vezetőedzőt.

A Kecskeméti TE 2-1-es előnyről kezd 19.00 órakor a lett fővárosban a Riga FC ellen. A lila-fehéreket népes, körülbelül százfős szurkolói csoport kísérte el a helyszínre, ez is jelzi, milyen nagy az érdeklődés, a várakozás Kecskeméten. A múlt heti 2-1 a KTE első győzelme volt a nemzetközi porondon.

Lóczi István, a KTE pro licences vezetőedzője a klub honlapján olvashatóan érdekes gondolatokat vázolt a szerdai sajtótájékoztatón: „Gyorsan megindult az odavágó után a felkészülés a visszavágóra, a játékosok egyetlen nap pihenőt kaptak, hogy fejben és fizikálisan is regenerálódjanak. Szombattól már gőzerővel készülünk, komolyan vesszük a visszavágót, szeretnénk ezt a történelmi sikert tovább írni. Két nappal korábban jöttünk, sajnos önhibánkon kívül becsúszott egy nem várt probléma. Kértünk egy edzőpályát kedd délutánra is, hogy kint tudjunk dolgozni, de végül hétfőn kiderült, hogy nem lesz. Furcsa, hogy egy 700 ezres városban nem akad egy szabad pálya… Így korábban, reggel edzettünk otthon, majd zökkenőmentesen kijutottunk. Tulajdonos úr és a klubvezetés tényleg mindent biztosított ahhoz, hogy megfelelően fel tudjunk készülni. Említettem korábban, hogy a Riga a párharc esélyese, most azt mondom, hogy az előny birtokában talán 60-40 százalékra módosult ez a javunkra. Személy szerint úgy éreztem, ellenfelünk lebecsült minket legutóbb, de 2-0 után megmutatták az igazi arcukat, nagyon jó csapatról van szó.”

A Debreceni VSC 1-0-ra megnyerte az első mérkőzést Jerevánban, így okkal várja bizakodóan a második találkozót, független attól, hogy örmény ellenfele, az Alaskert az előző körben a hazai botlás után 6-1-re megverte idegenben montenegrói ellenfelét. A 21.00 órakor kezdődő visszavágón a Lokinak elég lenne a döntetlen is a továbbjutáshoz.

„Hasonló meccsre számítok, mint amilyent Örményországban játszottunk, s tisztában vagyunk vele, hogy még semmi sem dőlt el. Nagyon jó csapat ellen játszunk, amelynek képzett játékosai vannak. Tiszteljük az ellenfelet, de önmagunkban hiszünk” – mondta Szrdjan Blagojevics vezetőedző.

A legnagyobb előnyről a Ferencváros kezd, ugyancsak 21.00 órakor. A zöld-fehérek 4-0-ra megnyerték az első találkozót a Groupama Arénában, így aligha a továbbjutás a tét. Sokkal inkább az, hogy még egyszer megmutassa a csapat, hogy a KÍ elleni csúfos 180 perc csak kisiklás volt. Hasonló gondolatokat fogalmazhatott meg a fradi.hu-n olvasható mondataival Máté Csaba vezetőedző is:

„Az első forduló eredményének ismeretében nagyon fontos lesz a játékosaink számára, hogy ne túlélni akarjuk a mérkőzést, hanem a győzelem igényével lépjünk pályára. A mi helyzetünkben nagyon fontos az, hogy stabilitást érjünk el, ne legyen hullámzó a teljesítményünk, ezekből a mérkőzésekből próbáljunk önbizalmat meríteni, hogy kialakuljon egy csapategység, egyfajta játékstílus, ami jellemez minket. A legfontosabb üzenet az, hogy ne legyünk passzívak, jól reagáljunk arra, amit a hazai csapat csinál majd. Úgy gondolom, ahogy tavaly is tették, agresszívebben fognak játszani, mint idegenben, akár feljebb tolják a védekezésüket is. Ezekre kell megtalálnunk a megfelelő válaszokat.”

Továbbjutás esetén a Zalaegerszegi TE-re a CFR Cluj vagy a török Adana Demirspor várna augusztus 10-én és 17-én. Az első mérkőzés Kolozsváron 1-1-re végződött.

A Kecskeméti TE a holland Twente vagy a svéd Hammarby ellen lépne pályára. Az első mérkőzés eredménye Enschede városában 1-0 lett a hollandoknak.

A Debrecen esetében már eldőlt, a következő ellenfél a bécsi Rapid lenne.

A Ferencváros a máltai Hamrun Spartansszal vagy a georgiai Dinamo Tbiliszivel találkozna. Az első mérkőzés Máltán 2-1-re végződött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×