eur:
389.69
usd:
363.3
bux:
68091.79
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sigér Dávid ferencvárosi gólszerző a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Shamrock Rovers mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2023. július 27-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

A Ferencváros 6-0-s összesítéssel, a DVSC tizenegyesekkel jutott tovább

A Ferencváros 2-0-ra győzött Dublinban, s 6-0-s összesítéssel ejtette ki a Shamrock Roverst. Következő ellenfele a máltai Hamrun Spartans lesz a Konferencia-liga 3. selejtezőkörében. A DVSC 120, illetve valójában legalább 150 perces csatában 2-1-re kikapott az örmény Alaskerttől, de a tizenegyespárbajban Megyeri Balázs két lövést is kivédett, így a magyar csapat továbbjutott.

A Ferencváros a Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramírez – Zachariassen, Marquinhos, Sigér, Ben Romdan – Traoré, Varga tizeneggyel kezd, bevetésre kész Tokmac, Pászka és Lisztes is, mások mellett.

Sigér már a harmadik percben sárga lapot kapott.

(Debrecenben Manrique éles szögben, de nagy helkyzetbe került, miután a kapus elmozdult. Ám az oldalhálóba lőtt a védő.)

Agilisan játszik a Ferencváros, Traoré próbálkozik. A 13. percben a Shamrock veszélyeztett, Dibusz kétszer is bravúrral védett, egyszer pedig a léc segítette ki.

(Rossz hír Debrecenből: Usztinov fejesével vezet az Alaskert, amely így ledolgozta a hátrányát, 0-1, összesítésben 1-1.)

Burke 20 méterről szabadrúgást lőhetett, nem volt veszélyes.

A 30. percben Traoré Vargához passzolt, aki lövőhelyzetbe hozta Zachariassent, a norvég játékos labdája egy ír védőről pattant a kapust becsapva az ellenkező sarokba, 0-1, összesítésben 5-0 a Ferencváros javára.

Labdaszerzés után Sigér 16 méterről lőtt, de pont a kapu kepére, a kapus védett.

(Közben véget ért a KTE rigai mérkőzése, a magyar bajnoki ezüstérmes, a 95., majd a hosszabbításban a 122. percben is gólt kapott, 3-1-es vereséget szenvedett, 4-2-s összesítéssel búcsúzott.)

Közben eldőlt, hogy a Hamrun Spartans lesz a következő fordulóban a Ferencváros ellenfele, a máltai csapat 1-0-ra nyert Tbilisziben, 3-1-es összesítéssel ejtette ki a Dinamót.

Három új játékossal folytatja a Fradi, Sigér, Ramírez és Traoré lement, Owusu, Pászka és Esiti állt be.

A második félidőben eléggé eseményszegény a játék. Owusunak nem sikerült az utolsó csele, majd Zachariassen lőtt kapura, de maradt az 1-0.

Cissé megsérült, cserét kért. Lement Varga Barnabás is. Beállt Knoester és Lisztes.

(Hidegzuhany Debrecenben, az örmények már két góllal, 2-0-ra vezetnek, továbbjutásra állnak. Mimito a gólszerző.)

Owusu 17 méteres lövése a lécről pattant ki.

(Dzsudzsák Balázs visszaadta a reményt a Lokinak. Góljával most hosszabbításra áll a DVSC, 1-2.)

A Ferencváros meccsén mindenki azt várja már, hogy teljen le a kilencven perc.

Owusu a kapuba lőtt, de az aszisztens (és a vezetőbíró) szerint lesről, maradt az 1-0-s vezetés.

Lisztes kapásból lőtt, a kapus kezébe.

Marquinhos lövését az írek német kapusa fejjel hárította.

A 91. percben Samy Mmaee a hálóba lőtt, 2-0.

(A DVSC emberelőnybe került, de hosszabbításra áll az örmény Alaskert ellen.)

A Ferencváros 2-0-ra nyert, 6-0-val lépett tovább.

(A DVSC 2-1-re veszített, de kiharcolta Dzsudzsák Balázs góljával a hosszabbítást.)

(A hosszabbítás első felében nem esett gól, pedig a DVSC végigtámadta a 15+5 percet, Bárány még három méterről sem tudott a kapuba fejelni.)

(Letelt a második bő tizenöt perc is, tizenegyespárbaj dönt.)

(Az első körben Megyeri Balázs védett, 1-0 a Lokinak. Kimaradt a következő örmény tizenegyes is, két kör után 2-0. A harmadik párban senki nem hibázott, a Lokinál Bódi és Mance után Bárány is betalált. A negyedik párban, 3-1-nél Fatai lövését Megyeri kivédte, továbbjutott a DVSC. Ellenfele a jövő héten a bécsi rapid lesz.)

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×