eur:
390.24
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az aranyérmes Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás eredményhirdetése után a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

"Erre fiúra egész Magyarország büszke lehet" - Wladár Sándor a világbajnoki aranyról

Kós Hubert országos csúccsal aranyérmet nyert 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek hatodik napján. Az InfoRádióban Wladár Sándor beszélt a sikerről.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke megjegyezte, hogy éremre számított Kós Huberttől, de az arany meglepte. Wladár Sándor emlékeztetett arra, hogy a magyar úszó 10 éven át itthon készült Magyarovits Zoltán irányításával, és fél éve jutott el Amerikába, ahol olyan csapatban edzhetett, amelyben "a világ legjobb úszói készültek".

"Egész Magyarország büszke lehet erre a fiúra" - tette hozzá a szövetségi elnök, aki egyébként olimpiai bajnoknak mondhatja magát.

Az interjúban szóba került a párizsi olimpia kérdése. Wladár Sándor szerint a magyar világbajnok úszó most "szépen megindult" és ezért sok számban indulhat jövőre. A 200 méter hátúszást és vegyesúszást, valamint a váltókat sorolta vele kapcsolatban.

Végül megemlítette, hogy "Kós Hubi behúzta az aranyat, amelyet a magyar úszósport, legalább érem szinten mindig teljesít a világbajnokságokon".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×