eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Faragó Tamás a vb-elődöntő előtt: négy tényezőben lehetünk jobbak a spanyoloknál

A döntőbe kerülésért játszik a magyar férfi vízilabda-válogatott a fukuokai vizes világbajnokságon. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a legjobb nyolc között 13-12-re győzött az Egyesült Államok ellen. A sportági legendát, Faragó Tamást kértük értékelésre.

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója az InfoRádiónak a magyar-amerikai férfinegyeddöntő (13-12) után elmondta, "hű, de izgalmas volt, vagyis hű, de izgalmassá tettük".

"Ezt a mérkőzést többször megnyertük, többször lezárhattuk volna, de valamilyen oknál fogva voltak gyermeteg hibáink, és az amerikaiak is feltámadtak annak ellenére, hogy

  • három büntetőt kihagytak
  • legjobb játékosukat elveszítették
  • 4 perces kiállítást kaptak.

Elsősorban annak örülök, hogy a válogatott a hagyományaihoz hűen elődöntőt fog játszani" - fogalmazott.

Szerinte a válogatott azért a magyar válogatott megérdemelten győzött, külön kiemelkedőnek tartja a 6 gólos Zalánki Gergő teljesítményét, valamint Vogel Soma büntetőhárításait.

Faragó Tamás számára öröm az, hogy az amerikai válogatottal számolni kell, mivel a vízilabda lehetőségeit lényegesen javítja, ha a tengerentúlon is jó és népszerű a sportág.

Említett játékosokon kívül Varga Dénes is "osztogatott", Manhercz Krisztián pedig szintén előrelépett, ám az amerikaiaknak arra kellett rájönnie, hogy a két legveszélyesebb lövőnk Vámos Márton és Zalánki Gergő.

"Ennek megfelelően jobban kimentek rájuk, így viszont a kapásoldal üresebben maradt, Manhercz ez a lehetőséget kihasználta, szép gólokat lőtt" - folytatta.

Összességében úgy látja, nyerő típusú játékosokra van szükség, a fegyelmezett játék ezen a szinten már "csak" jó, de nem elég.

Hogy mennyit kellene javulni egy sikeres elődöntőhöz - az egységes, a Barcelonetára alapuló spanyolok ellen -, arról azt mondta, a magyar vízilabda

  • a kreativitásában,
  • a kockázatvállalásában,
  • a védekezésében és
  • a támadások összetett gondolataiban

lehet jobb a spanyol csapatnál, egy "nyögve nyelős meccsen" a spanyol válogatottat is képes lehet legyőzni Varga Zsolt együttese.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×