eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
.
Nyitókép: Facebook/ Magyar Vívó Szövetség

Szatmári András: ha kihozom magamból a maximumot, érmet szerezhetek a vívó vb-n

Tovább gyűjtögetné az érmeket a kardozó Szatmári András a milánói vívó-világbajnokságon, ahol július 25-én rendezik a fegyvernem egyéni küzdelmeit. A versenyről Kun Anna párbajtőrvívó sem szeretne üres kézzel hazatérni.

"Az elmúlt időszakban elég sokat edzettünk, mozogtam, úgyhogy ezzel semmi baj nincsen. Nyilván mentálisan volt egy kisebbfajta feszültség, de azt gondolom, azt is helyben, magamban rendeztem, úgyhogy ezzel sincs probléma. Várom már a versenyt, jöhet is a világbajnoki főtábla" – mondta az InfoRádióban Szatmári András világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes kardvívó.

Szatmári András szerint Plovdiv "sikeres túra volt", ez volt a legsikeresebb Európa-bajnokság, amin részt vett. Egyéniben még nem volt Európa-bajnoki érme, úgyhogy ezt is "kipipálhatja". A krakkói verseny egy kicsit "fájó pont", ugyanis nem sikerült érmet nyerniük, de a kvalifikáció szempontjából a negyedik hely minimális elvárás volt magunkkal szemben.

"Bár jó lett volna döntőt vívni, megnyerni a versenyt, most ez így sikerült. Azt gondolom, ez már a múlt, és előrefelé tekintünk"

– jelentette ki.

A mostani milánói világbajnokságon egyéni megmérettetésben sokan odaérhetnek akár a végső győzelemre, Szatmári András sem állítja, hogy ő maga a legesélyesebb, ha Szandro Bazadzéra, Szilágyi Áronra, vagy Oh Sangukra gondol. Legalább 8-9 versenyzőt tudna felsorolni, aki a végén odaérhet, ezek között már ő is ott van. "Nem lenne azért akkora nagy meglepetés, ha odaérnék a végére egy éremre. Nyilván ez a célom, szeretném ezt elérni, aztán majd meglátjuk, hogyan sikerül. Azt gondolom, ha magamból ki tudom hozni maximumot, akkor sikerülni fog" – mondta Szatmári András.

A csapatversenyen a fő cél a legjobb 4-be kerülés, és hogy minél jobb eredményt érjenek el, és Koreának egyszer visszavágjanak, ha döntőt vívnak. "Nagyon szeretném megvédeni a tavalyi ezüstérmünket, akár fényesíteni is eggyel, úgyhogy fontos verseny lesz. A csapatversenyen az elmúlt időszakban nagyjából három csapat állt a dobogón, most azt gondolom, a franciák is erősek, az amerikaiak is erősek, úgyhogy kicsit kiszélesedett a mezőny" – zárta gondolatát a sportoló.

Kun Anna

"Most azért már érzem, hogy szezon vége van. Hosszú volt, és a vége fele már elég zsúfolt is, úgyhogy már várom, hogy túl legyünk a világbajnokságon. Nyilván azért edzésekkel teltek az elmúlt hetek, és folyamatosan készültünk, hogy hasonló eredményt tudjunk elérni, mint az Európa-bajnokságon" – mondta Kun Anna, Világkupa-győztes párbajtőrvívó.

Kun Anna szerint a munka utáni siker inkább motiváltságot ad neki, és a többiekre átragadhat. A többiekhez hasonlóan most a csapatra fókuszál, de egyéniben is szeretnének eredményesek lenni, hiszen ez egy egyéni sport, és mindenki magáért vív. A krakkói (Európa Játékok) ezüstérem "hatalmas áttörés" volt, bár a versenyen még kicsit dühös volt, mostanra már átértékelte az eredményt, és nagyon örül neki. A milánói kapcsán azt mondta, nem szeretne üres kézzel hazatérni, tehát szeretne minél több érmet szeretne hazahozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×