eur:
389.69
usd:
362.75
bux:
68050.43
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Bíró Attila szövetségi kapitány a vizes világbajnokság női vízilabda tornáján, az A csoportban játszott Magyarország-Kanada mérkőzés szünetében a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A fukuokai vb-n biztosan nem szerez olimpiai kvótát a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re kikapott az olimpiai ezüstérmes és Eb-címvédő Spanyolországtól a Fukuokában zajló világbajnokság negyeddöntőjében, így ezen a tornán már nem szerezhet indulási jogot a párizsi ötkarikás játékokra.

A spanyolok végig vezettek a mérkőzésen, a magyar válogatottnak ezúttal sem volt esélye a dél-európaiak ellen. A magyar csapat 2012 óta nem nyert mérkőzést Spanyolország ellen világverseny egyenes kieséses szakaszában.

A második negyed nagyon rosszul kezdődött magyar szepmpontól, hiszen két perc alatt két könnyű gólt kapott Bíró Attila csapata, 5-2-nél pedig már futni kellett az eredmény után. Keszthelyi újabb értékesített büntetőjével közelítettünk, a védelem azonban most nem volt annyira hatékony, Spanyolország emberelőnyből újra elhúzott hárommal, a félidőben 6-4-re vezetett Spanyolország.

Az Eb-címvédő rutoninosan és magabiztosan hozta le a második félidőt, a magyar válogatottnak nem volt esélye a felzárkózásra, a vége háromgólos vereség lett.

A negyeddöntős mérkőzést követően Bíró Attila szövetségi kapitány az MVLSZ honlapján, a waterpolo.hu-n így értékelte a mérkőzést: „Sajnos, hiába oldottuk meg relatíve jól a centereiket, ha a lövőiket nem tudtuk. Mondanám, hogy Forcát kellett volna semlegesíteni, de rajta kívül van még másik két-három hasonlóan jó lövő. Több blokk kellett volna, azonban azt kell mondanom, hogy ami nekik ment, az nekünk kevésbé, mert egyénileg képzettebbek, és csapatként is kiválóan működnek együtt. Az emberelőnyt sem tudtuk úgy megjátszani, ahogy szerettük volna, sokkal több volt a hiba, mint ami egy ilyen negyeddöntőbe belefér.”

A játéknap legnagyobb meglepetését az olaszok szolgáltatták, akik 8-7-re legyőzték a legutóbbi három olimpián aranyérmes Egyesült Államokat.

Bíró Attila csapata az 5-8. helyért folytatja szereplését a világbajnokságon, amelyen csak a két döntős jut olimpiai indulási joghoz.

A magyar válogatott szerdán a görögökkel játszik, akik 9-8-ra kikaptak Ausztáliától. A magyar nemzeti együttes vb-n legutóbb 2017-ben nem jutott be a legjobb négy közé.

A tavaly, hazai környezetben világbajnoki ezüstérmes magyar csapat legközelebb a januári Európa-bajnokságon biztosíthatja párizsi szereplését, a kontinensviadalon egy kvótát osztanak majd ki.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×