eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Siófoki játékosok a női kézilabda Európa Liga negyeddöntőjében játszott Siófok KC - Ikast Handbold első mérkőzésen a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2023. március 18-án. A dán csapat 30-20-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Itt a vég: a harmadosztályba sorolták vissza a négy éve még kupagyőztes kézilabdacsapatot

Nem kapott licencet a Siófok női csapata, és csak az NB II-ben szerepelhet

A Siófok KC nem kapott licencet a női kézilabda NB I következő idényére a magyar szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottságának másodfokú, jogerős döntése értelmében. Eredetileg három élvonalbeli klub nem kapott engedélyt, de a fellebbezések nyomán az Alba Fehérvár KC és a férfiaknál a Fejér B.Á.L.-Veszprém megkapta az indulási hozzájárulást.

Az MKSZ szabályai alapján amennyiben egy csapat – amely helyezése alapján jogot szerzett az élvonalbeli indulásra – nem kapja meg a klublicencet, az indulási jog az előző idény jobbik kiesőhelyen végzett sportszervezetét illeti meg, amennyiben rendelkezik az adott osztályba érvényes klublicenccel. A jelenlegi esetben ez azt jelenti, hogy a 13. helyen végzett NEKA együttese mégsem esik ki az NB I/B-be.

A Siófok még május elején számolt be róla hivatalosan, hogy a gazdasági stabilitás megteremtése érdekében alaposan átalakított kerettel vág neki a következő idénynek, s az előző évad játékosállományából és szakmai stábjából csak három fiatal magyar játékos marad az együttes kötelékében.

Később kiderült, hogy a menesztett játékosoknak tízmillió forintot meghaladó összeggel tartozik a klub, a kézilabdázók felszámolási eljárást is kezdeményeztek a klubbal szemben, így nem is kaphatott játékengedélyt a Siófok, amely nemrégiben még meghatározó szereplője volt a magyar női kézilabdának, néhány éve még világklasszisok sora szerepelt a csapatban, amely 2019-ben meg is nyerte a második számú kontinentális sorozatot, az EHF-kupát. Az idei szezonban sem szerepelt rosszul a klub, Európa-liga-negyeddöntőt játszott, az NB I-ben pedig ötödik helyen zárt.

A Magyar Kézilabda Szövetség közölte, hogy a jogerős döntés miatt a Siófok nem szerepel a csapatok között a bajnoki évad július 4-i sorsolásán, a Balaton-parti csapat pedig az NB II-ben, azaz a harmadosztályban szerepelhet, ugyanis ez a legmagasabb osztály, amiben indulhat – írja az nso.hu.

A NEKA leadta indulási kérelmét az NB I-re, NB I-es klublicenccel is rendelkezik, nevezését pedig elfogadta a versenybizottság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×