eur:
390.8
usd:
365.13
bux:
68212.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatót tart a másnapi Montenegró - Magyarország Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a Podgorica Városi Stadionban 2023. június 16-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Három változás Rossi kezdő tizenegyében

A magyar válogatott ma este 20.45-től a litván csapat ellen zárja első féléves szereplését. Ez a harmadik mérkőzése Marco Rossi legénységének a 2024-es Eb selejtezőiben, az eddigi mérleg egy hazai győzelem és egy idegenbeli döntetlen.

Az előzetes esélylatolgatások alapján – a kalapbeosztás és a FIFA-ranglista alapján is – a balti állam válogatottja a leggyengébb a csoportban, a továbbjutásért vívott harcban szinte kötelező a győzelem. Ám, mint tudjuk, mindig a „kötelező” győzelmek a legnehezebbek.

A magyar csapat idén még nem kapott gólt és veretlen. Jó lenne mindkét mutatót megőrizni, egy teljes tavaszi idényt tekintve legutóbb 2015-ben volt példa erre. Akkor csak három mérkőzést játszott a csapat, egyébként Dárdai Pál irányításával, s az egyik júniusi legyőzött a litván legénység volt.

Az ellenfél szövetségi kapitánya a játékosként ottani léptékkel kiemelkedő pályafutást elérő Edgaras Jankauskas, aki a Club Brugge, a Real Sociedad, az SL Benfica és az FC Porto játékosa is volt, utóbbi klubbal BL-győztes lett, rövid ideig Buzsáky Ákos is a klubtársa volt. Idén vette át a csapatot, ez a második kapitányi korszaka. 2023-ban még nyeretlen.

A játékosai többsége légiós, de jellemzően nem olyan erős klubokban, amilyenekben ő karrierje delén futballozott. A legjobb közülük a bolgárok ellen szombaton a litván gólt szerző Gvidas Gineitis, aki mindössze 19 éves. Az alapemberek közül nem játszhat Justas Lasickas, aki piros lapot kapott négy nappal ezelőtt. Ő egyébként az Olimpija Ljubljana védője.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában, telt ház előtt.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Fontos üzenetet kapott a magyar kormány a hitelminősítőtől

Magyarországnak hiteles költségvetési menetrendre van szüksége a jelenleg érvényben lévő adósbesorolásának alátámasztásához - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Gabriel Forss, az S&P Global Ratings elemzője. A hitelminősítő szerint a kormány által nemrég meghirdetett költségvetési csomag azt támasztja alá, hogy a kabinet komolyan veszi a fiskális helyzet megoldását és alapforgatókönyvükben azzal számolnak, hogy 2024 későbbi szakaszában egy hiteles konszolidációs csomagot jelent be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×