eur:
390.71
usd:
366.08
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szoboszlai Dominik (b) és Kalmár Zsolt, a győztes magyar válogatott tagjai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G csoportjában játszott Magyarország-Bulgária mérkőzés után a Puskás Arénában 2023. március 27-én. Magyarország-Bulgária 3-0.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nyugodtan fogadjon arra, hogy a focisták ott lesznek az Európa-bajnokságon

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései előtt a magyar labdarúgó-válogatottnak 80 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A cég legutóbb a kvalifikációs sorozat márciusi rajta előtt hozta nyilvánosságra az előrejelzését, akkor Marco Rossi együttesének 74 százalék esélye volt, ez pedig tovább nőtt a bolgárok felett aratott 3-0-s hazai sikert követően.

A Gracenote-elemzés alapján hat csapat Eb-részvétele szinte már biztos: a két mérkőzés után százszázalékos svájciak, portugálok és franciák 98, az angolok és a belgák 97, míg a magyarokkal azonos csoportban szereplő, éllovas szerbek 96 százalékos valószínűséggel ott lesznek a németországi Eb-n.

Az első esélylatolgatáshoz képest a legnagyobb ugrást a skót válogatott érte el, amelynek sikerére előzetesen 42 százalékot jósoltak, azonban a ciprusiak és a spanyolok legyőzését követően ez a szám felment 73 százalékra.

A G csoportban szereplő magyar válogatott szombaton Montenegróban lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.

A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×