eur:
392.16
usd:
366.74
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A ferencvárosi Emily Bölk bedobja a győztes gólt (b2), mellette Mette Tranborg (b), Sanna Charlotte Solberg-Isaksen (j2) és Vilde Mortensen Ingstad (j), a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

BL-döntős a Fradi: „Köszönjük a közönségnek, hogy belehajszolt minket a győzelembe”

Ötgólos hátrányt dolgozott le az FTC a második félidőben a női kézilabda BL-elődöntőben. A zöld-fehérek szerint sokat számított, hogy szinte hazai pályán játszhattak. Értékelések az MVM Dome-ból.

Először jutott be a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe az FTC, és az Esbjerg elleni utolsó másodperces gólnak köszönhetően vasárnap az aranyéremért játszhat a Vipers ellen. Elek Gábor, a ferencvárosiak vezetőedzője nehezen találta a szavakat az elődöntő után.

Budapest, 2023. június 3.
A ferencvárosi vezetőedző, Elek Gábor a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A ferencvárosi vezetőedző, Elek Gábor a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

„Valahol sporttörténeti mérkőzés volt ez számunkra, mert ennyi néző előtt a Ferencváros női kézilabdacsapata még nem játszott, főleg ennyi Fradi-szurkoló előtt. Úgy érzem, hogy mindkét csapat megérdemelte volna a döntőt, mert egy jól felkészített, nagyon jó Esbjerggel találkoztunk, és Jesperrel évek óta óriási harcokat vívunk egymással, általában ilyen vagy hasonló kimenetellel, hogy egy gól vagy apróságok döntenek. Nekünk ez egy kicsit közelebb volt a hazai pályához, mint nekik, és sajnálom, mert megérdemelték volna, de mi meg olyan boldogságot érzünk, amit szerintem még fel sem fogunk. Még egyszer mondom: itt, három sarokra az otthonunktól, ekkora közönség előtt... eleve az egy csoda volt, hogy ide eljutottunk, és hogy ennek még nincs vége, az is egy külön csoda.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki ebben segített és kísért minket az utunkon.”

„A védekezésen kellett változtatnunk az első félidő után, mert olyan helyzetekből kaptunk gólokat, amelyekre készültünk. A beálló posztjáról sok gólt kaptunk. Megbeszéltük, hogy zártabbak leszünk és a szélsőket próbáljuk lövésre kényszeríteni. Onnantól már jöttek a megállító szabálytalanságok, közelebb voltunk egymáshoz, tudunk segíteni a másiknak. Az utolsó 5-8 percben éreztük meg a vérszagot, ahogy közeledtünk a végéhez és még mindig döntetlen volt az állás. Örülök, hogy a végén tudtuk átvenni a vezetést és meg is tudtuk tartani” – foglalta össze Márton Gréta, hogy minek volt köszönhető az FTC fordítása az elődöntőben.

A szélső szerint a közönség rengeteget tett hozzá a csapat játékához. „Csodálatos volt, hálás vagyok, hogy ennyi ember előtt kézilabdázhattunk, és most BL-döntőt játszhatunk, ez mindenkinek az álma.”

Budapest, 2023. június 3.
A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzés végén a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget.
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A győztes Ferencváros játékosai ünnepelnek a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzés végén a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. A Ferencváros 30-29-re legyőzte a dán Esbjerget. MTI/Illyés Tibor

Elismerte, hogy kicsit meg volt illetődve, amikor először belépett a csarnokba, de aztán ez átfordult. „Már tudjuk, hogy mi várhat ránk és vasárnap is a szurkolóinkra fogunk támaszkodni. Más lesz, speciális lesz, még nem sokan voltunk ilyen helyzetben, de mindent kihozunk belőle, amit lehet” – emelte ki Márton Gréta.

Kisfaludy Anett szerint az első félidőben gyors gólokat kapott az FTC, de aztán a másodikban keményebb lett a védekezés, Janurik Kinga is jól szállt be, és egy végig küzdős, hajtós meccset sikerült megnyerni.

„Köszönjük a közönségnek, hogy belehajszolt minket a győzelembe. Fantasztikus élmény ennyi ember és ilyen szeretetben játszani, ez a csúcsa a kézilabdázásnak. Nagyon fontos lesz a regenerálódás, de most még szeretnénk élvezni a győzelmet. Úgy jöttünk ide, hogy élvezni szeretnénk a négyes döntőt, nem görcsölni. Az elején kicsit görcsösek voltunk, de aztán ezt levetkőztük. Vasárnap is szükség lesz a szívünkre és a lelkünkre.”

A beálló felidézte, hogy az FTC a szezonban már kétszer találkozott a Vipersszel, jobban ismerik a norvég ellenfelet, mint az Esbjerget.

„Elég jól elosztottuk a terhet most többek között, ezt ki kell használnunk a fináléban.

A védekezés lesz ismét a kulcs, mert a norvégok gyors kézilabdát játszanak, meg kell törni a sebességüket.”

Jesper Jensen, az Esbjerg vezetőedzője csalódott volt, hogy csapata nem jutott be a döntőbe. „Úgy érzem, hogy megvolt az esélyünk, hogy bejussunk a fináléba. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban azonban több lehetőséget kihagytunk, amiben benne lehet, hogy elbizonytalanodtunk a szurkolók nyomása alatt. És azt sem lehet mondani, hogy a második játékrészben nekünk kedvezett volna a bíráskodás. De összességében magunkba kell néznünk, mert ha BL-döntőbe akarunk jutni, akkor két jó félidőt kell játszanunk.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×