eur:
393.15
usd:
372.42
bux:
55426.56
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
A ferencvárosi Antje Angela Malestein (j) és Marit Rosberg Jacobsen, a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
Nyitókép: MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

BL-döntős a Ferencváros női kézilabda csapata

A Ferencváros 2002 után ismét bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája fináléjába, miután 30–29-re legyőzte a dán Esbjerget a budapesti négyes döntő szombati elődöntőjében.

A magyar csapatból Kovács Anett és Béatrice Edwige hiányzott, a dánok teljes kerettel álltak fel.

A meccs egyik legfontosabb kérdése az volt, hogy a BL négyes döntőjében újonc ferencvárosiak hogyan reagálnak a 20 ezres csarnokban őket fogadó remek hangulatra, de gyorsan kiderült, hogy jól, és egy-két kisebb hiba után átvették a vezetést. Összeszedetten játszott a Magyar Kupa címvédője, de védekezésben nagyon nehezen találta az ellenszert Nora Mörk, Vilde Ingstad, és a BL góllövőlistáját vezető Henny Reistad játékára. Az előző idényben BL-negyedik dánok 9-8-as vezetésénél másfél percig kettős emberhátrányban kézilabdázott a Ferencváros, a hátránya mégsem nőtt.

A 26. percig remekül tartotta magát az FTC, ám az első félidő utolsó négy percét elrontotta – ekkor az Esbjerg 3–0-s sorozatot produkált –, és úgy tűnt, ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát.

Budapest, 2023. június 3.
A ferencvárosi Antje Angela Malestein a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A ferencvárosi Antje Angela Malestein a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

A kilencedik perc (4-3) után az 54.-ben ismét az FTC-nél volt az előny (27-26), majd négy perccel a vége előtt - egy újabb 3-0-s sorozat végén - először vezetett kettővel a magyar csapat. A fantasztikus hangulat fokozódott a lelátón, és bár a dánok egyenlítettek, a meccs utolsó támadása a Ferencvárosé volt, a rendkívül taktikus akció végén pedig Emily Bölk megszerezte a győzelmet érő gólt a szinte végig nagyon kiegyensúlyozottan, összeszedetten játszó FTC-nek.

Bíró Blanka négy, Janurik Kinga öt védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Anna Kristensen kilenc, Amalie Milling egy védéssel zárt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy döntetlen és három dán győzelem mellett ez volt a harmadik magyar siker.

Budapest, 2023. június 3.
A ferencvárosi Klujber Katrin a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A ferencvárosi Klujber Katrin a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Az FTC 1971 és 2002 után harmadik alkalommal került a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, de nyernie még nem sikerült. A vasárnap 18 órakor kezdődő elődöntőben a címvédő Vipers Kristiansand lesz az ellenfele.

Ezen a találkozón, és a Győr-Vipers elődöntőn is 20 022 volt a hivatalos nézőszám, amely új világcsúcs női kézilabdamérkőzésen.

Eredmény, elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 30-29 (13-17)
MVM Dome, 20 022 néző, v.: Backovic, Palackovic (szlovénok)

gólszerzők: Malestein 7, Bölk 6, Klujber, Lekic 5-5, Stolle 3, Szöllősi-Zácsik 3, Kisfaludy 1, illetve Mörk, Reistad 7-7, Ingstad 6, Breistöl 4, Tranborg, S. Solberg 2-2, Heindahl 1

lövések/gólok: 45/30, illetve 42/29

gólok hétméteresből: 5/4, illetve 3/3

kiállítások: 12, illetve 10 perc.

Budapest, 2023. június 3.
A ferencvárosi Janurik Kinga (j) és Sanna Charlotte Solberg-Isaksen (b), a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A ferencvárosi Janurik Kinga (j) és Sanna Charlotte Solberg-Isaksen (b), a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3.
A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna (b) és Alicia Stolle (j), valamint Henny Ella Reistad (k), a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban 2023. július 3-án.
MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Budapest, 2023. június 3. A ferencvárosi Tomori Zsuzsanna (b) és Alicia Stolle (j), valamint Henny Ella Reistad (k), a dán csapat játékosa a kézilabda női Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg mérkőzésen a budapesti MVM Dome sportcsarnokban. MTI/MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×