eur:
392.12
usd:
360.45
bux:
72467.67
2024. július 16. kedd Valter
Mikler Roland, a Szeged kapusa ünnepli a csapat győzelmét a férfi kézilabda NB I OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkőzés végén a szegedi Pick Arénában 2023. április 15-én. A címvédő Szeged 30-28-ra győzött.MTI/Czeglédi Zsolt
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Férfi kézilabda NB I - Előnyben a címvédő Szeged a döntőben

A címvédő Szeged házigazdaként 31-25-re legyőzte a Veszprémet a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzésén, pénteken.

A vendégek mindössze egyszer, az ötödik percben 2-1-nél vezettek az egész meccsen.

Eredmény, döntő, 1. mérkőzés:

OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 31-25 (15-11)

lövések/gólok: 41/31, illetve 41/25

gólok hétméteresből: 7/7, illetve 7/4

kiállítások: 8, illetve 6 perc

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Szeged javára.

A hazaiaktól Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégek keretéből Lukács Péter és Omar Jahja hiányzott.

Jobban, pontosabban kezdett a címvédő, és amikor 8-5-re ellépett, Momir Ilic veszprémi vezetőedző időt kért, majd 10-5-nél kulcsposztokon cserélt. Mikler Roland bravúros védésekkel segítette a Szegedet, amely a meccs harmadánál már hat góllal vezetett. Juan Carlos Pastor vezetőedző jól forgatta csapatát, nagy önbizalommal és lelkesedéssel kézilabdázott a házigazda, és bár az előnye csökkenni kezdett, a szünetben 15-11-re vezetett. Az első félidő vége előtt fél perccel a bakonyiak kihasználták a második időkérési lehetőségüket is.

A második felvonás elején már csak két találat volt a különbség, ám a fordulópont elmaradt, mert a veszprémieknek az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is volt egy kilencperces gól nélküli időszakuk. Szokatlanul korán, már a 42. percben elfogytak a vendégcsapat időkérései, a taktika pedig annyiban változott, hogy a kapus lecserélésével létszámfölényes támadójátékot rendelt el a szakmai stáb. Innentől kezdve egyik oldalon sem a védekezésen volt a nagyobb hangsúly, és ez is a címvédőnek kedvezett. Tíz és fél perccel a vége előtt visszaállt a hatgólos különbség.

A szegediek rendre hosszan támadtak, ellenfelük viszont igyekezett gyors akciókat vezetni, ennek ellenére még felzárkóznia sem sikerült.

Mikler Roland 12 védéssel, Alexander Blonz hét, Borut Mackovsek hat, Rosta Miklós öt góllal járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Rodrigo Corrales öt, Vladimir Cupara három védéssel zárt, a legeredményesebb pedig Rasmus Lauge Schmidt volt négy találattal.

A Szeged csupán tíz, a Veszprém 16 lövést rontott, a hazaiak mind a hét büntetőjüket értékesítették, a vendégek viszont - Mikler bravúrjai miatt - hármat kihagytak, illetve a csongrádiaknál néggyel több védés volt.

A két csapat 189. egymás elleni mérkőzésén 128 veszprémi siker és hét döntetlen mellett az 54. szegedi győzelem született.

A döntő további menetrendje:

hétfő:

Telekom Veszprém - OTP Bank-Pick Szeged 18.30

péntek (ha szükséges):

OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém 20.30

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 16. 14:52
×
×
×
×