eur:
389.3
usd:
364.22
bux:
68189.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
PORTO, PORTUGAL - MAY 29: Kevin De Bruyne of Manchester City looks dejected after being forced off with a head injury after a collision with Antonio Rudiger of Chelsea. during the UEFA Champions League Final between Manchester City and Chelsea FC at Estadio do Dragao on May 29, 2021 in Porto, Portugal. (Photo by Marc Atkins/Getty Images)
Nyitókép: Marc Atkins/Getty Images

A Manchester City erődemonstrációt tartott az Arsenal ellen

Óriási lépést tett a Manchester City a bajnoki cím megnyerése felé, miután lenyűgöző teljesítménnyel 4-1-re megverte legnagyobb riválisát, az Arsenalt az Etihad Stadionban a Premier League legfontosabb szerdai bajnokiján. A mezőny legjobbja Kevin De Bruyne volt.

„A Manchester City mesterkurzust tartott a Premier League-ben vezető Arsenal legyőzésével, és hatalmas lélektani csapást mért riválisára az Etihad Stadionban vívott bajnoki mérkőzésen” – értékelte a BBC a mérkőzést.

A City már a hetedik percben vezetett, Erling Haaland előkészítése után a belga játékmester szerzett gólt. Az első félidő hajrájában a középhátvéd John Stones növelte az előnyt, De Bruyne akkor éppen előkészített.

Hiába reménykedtek abban az Arsenal hívei, hogy a fordulás fordulatot hoz, az 54. percben De Bruyne újabb gólt szerzett, megint csak Haaland labdájából. A 3-0-s előnyt előrevetítette a City sima győzelmét, a képen még Holding becsületgólja sem változtatott sokat.

Sőt, a hosszabbításban Phil Foden passzából Erling Haaland is megszerezte a maga gólját, kialakult a 4-1-es végeredmény. A norvég csatárnak ez volt a 49. gólja első angliai idényében.

A tabellán még mindig az Arsenal vezet, de előnye már csak két pont, s a City két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A sorsolás ismeretében állítható, immár óriási meglepetést jelentene, ha Pep Guardiola együttese nem védené meg a címét.

A Premier Lerague szerdai eredményei: Manchester City–Arsenal 4-1, Chelsea–Brentford 0-2, West Ham United–Liverpool 1-2, Nottingham–Brighton 3-1.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×