eur:
395.25
usd:
371.87
bux:
66277.71
2024. április 16. kedd Csongor
Kós Hubert a férfi 200 méteres hátúszás döntőjének győztese a célban a Duna Arénában, a rövidpályás világkupa-sorozat második állomásának nyitónapján, 2021. október 7-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kós Hubert Bob Bowmanről: Michael Phelps edzője ki tudja csiszolni az utolsó dolgokat

Világ- és olimpiai bajnok társaságban, de egy magyar szobatárssal készül az Arizonai Egyetem csapatában az Európa-bajnok magyar úszó, akit az InfoRádiónak sikerült utolérnie.

Kós Hubert olimpiai szintet úszott 200 méteres hátúszásban a hétvégén, az Egyesült Államokban, a Pro Swim Series elnevezésű sorozat westmonti állomásán. Időeredménye majdnem másfél másodperccel jobb volt a párizsi szintidőnél.

A 200 vegyesen Európa-bajnok magyar versenyző – Arizonából nyilatkozva – az InfoRádiónak azt mondta, nagy vágya teljesült azzal, hogy a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps edzőjének csapatában készülhet, ráadásul Bob Bowman az elmúlt hetekben kifejezetten sok időt fordított a közös munkájukra.

"Két hónapot edzettem az irányítása alatt, amikor nekem azt mondta az úszás után, hogy ha ennyi idő alatt ennyit tudtam fejlődni, akkor ad nekem még két hónapot, és még többet fogok tudni" – viccelődött a sportoló, aki mindenképp pozitívan éli meg az amerikai sztáredző hozzáállását.

Az Arizonai Állami Egyetem csapatába részben azért nehéz volt beilleszkedni.

"December első hetében jöttem, akkor voltak az év legnehezebb terhelési szakaszában. Tehát az első két-három edzés elképesztően nehéz volt. Amikor viszont az első napokon átlendültem, bár még mindig nehezek voltak az edzések, kezdtem belejönni. Itt olyan úszótársaim vannak, akik világbajnokok, olimpiai bajnokok, tudtam,

ha itt nem sikerül, sehol máshol nem fog"

– ecsetelte Kós Hubert.

Társai közt találni a 200 és 400 vegyesen egyaránt világbajnok francia Léon Marchand-t, vele sportbarátság alakult ki, együtt is edzenek, nagyon pozitívan viszonyulnak egymás munkájához, kölcsönös haszon, hogy mindketten fejlődnek a másik mellett. De ugyanígy közeli kapcsolatban van az ott készülő olimpiai bajnok Chase Kalisz-szel, akit "elképesztően jó embernek" ismert meg.

Magyar klubtársa is van Sárkány Zalán személyében, körülbelül egyszerre érkeztek Arizonába, minden versenyen egy szobában vannak, neki köszönheti Kós Hubert, hogy nem volt honvágya, mióta odakerült.

A közelmúltban foglalkozott vele többet Bob Bowman, aki azt tanácsolta az úszónak, hogy a reggeli edzéseknek "jobban menjen neki".

"Tudja, hogy sokat edzettünk Magyarországon, itt ki tudja csiszolni az utolsó dolgokat, hogy oda tudjak érni, ahová a Léonék" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×