eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Kós Hubert Európa-bajnoki bronzérmes válogatott úszó a Duna Arénában 2022. június 14-én, a magyarországi vizes vb kezdete előtt négy nappal. 191 ország jelezte részvételét a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó, a szervezők szerint elképesztően magas színvonalúnak ígérkező vizes világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Nem láthatjuk úszni az áprilisi ob-n Kós Hubertet

Nem utazik haza az országos úszó bajnokságra a magyar tehetség, aki január óta az Egyesült Államokban, az Arizona State Egyetemen készül a legendás Michael Phelps korábbi edzőjének, Bob Bowmannek az irányítása mellett.

A 19 éves Európa-bajnok versenyző vasárnap az M4 Sporton, a Nemzeti Sporthíradóban beszélt amerikai tapasztalatairól, terveiről. Mint elmondta Bowmannél nem könnyű kivívni a dicséretet, nagyon keményen és jól kell dolgozni az elismerő szavakért.

„Azt gondolom, mellette a versenytapasztalatom fog megerősödni, hiszen hat olimpián járt, megvan a tudása arról, hogy kell a világversenyeken kezelni a sportolókat. Emellett az amerikai felkészülést tudja hozzáadni a munkához” – nyilatkozta Kós, aki egyetemi csapatában olyan szupersztárokkal készül közösen, mint az olimpiai bajnok Chase Kalisz, a Tokióban ezüstérmes Jay Litherland, valamint a tavalyi budapesti világbajnokságon berobbant francia Léon Marchand. Utóbbival kapcsolatban Kós Hubert megjegyezte, jó vele úszni, mert nincs nála jobb, így minden edzésnek tétje van.

Kós a napokban összefutott a 23-szoros olimpiai bajnok Phelpsszel, akivel egy bemutató golftornán állt össze egy közös fotóra. Hozzátette, személyesen is meggyőződhetett minden idők legsikeresebb olimpikonjának mentális erejéről a golfpályán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hubert Kós (@hubi.kos) által megosztott bejegyzés

Kós Hubert két hét múlva az amerikai egyetemi bajnokság Pac12 divíziójában versenyez majd csapatával, márciusban pedig az NCAA országos döntőjét rendezik meg. Mivel ez közel van az áprilisi országos bajnoksághoz, ezért utóbbi versenyre nem utazik haza, de edzőjével keresnek majd 50 méteres medencében sorra kerülő versenyt, ahol vb-szintet úszhat.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×