eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Milák Kristóf (b) és Sós Csaba szövetségi kapitány a 18. rövidpályás úszó országos bajnokságon Kaposváron 2022. november 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

"A következő másfél év Milák Kristófról fog szólni, és nem csak itthon"

Szerdától Kaposváron lesz az úszók négynapos országos bajnoksága. A döntők minden nap öt órakor kezdődnek. Az esemény jelentős, kezdődik a szintúszás a jövő évi olimpiára. Sós Csaba úszókapitányt faggattuk, aki az ob végén keretet hirdet a vb-re.

Sok esetben többet jelent magyar bajnoknak lenni a magyar úszósportban, mint Európa-bajnoknak - fogalmazott az InfoRádióban a csütörtöktől vasárnapig tartó úszó országos bajnokság jelentőségéről Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya.

"De ezen túlmenően kijelölöm az országos bajnokság végén a vb-csapat 95 százalékát; abból kiesni már nem lehet, csak bekerülni egy-két számba" - közölte.

A legnagyobb nevek közül Hosszú Katinkáé biztosan hiányozni fog a rajtlistákról, ő ugyanis anyai örömök elé néz, Kós Hubert pedig az Egyesült Államokban tanul és úszik január óta - mint ismert, nem is rosszul -, így igazoltan marad távol. Kenderesi Tamás pedig "nincs olyan formában, hogy elinduljon".

Kós Hubertre azért külön kitért.

"Nagyon nem voltam meglepődve az ő mostani szereplésén, én voltam az első Magyarországon, aki Amerikába úszókat küldött ösztöndíjjal tanulni és tapostam ki az ösvényt. Most már százas nagyságrendben végeznek ott, ismerem a rendszert, pont olyan, mint ami Kós Hubinak való. Rengeteg számot fel fog venni a palettára, nagyon sok versenye van és mindegyik verseny rendkívüli erejű, hisz évente 1000-1500 külföldi versenyzőnek adnak ösztöndíjat, a legjobbaknak" - részletezte Sós Csaba.

Kós Hubert 200 háton és 200 vegyesen lehet világklasszis, ezzel a felvetéssel a kapitány is egyetért, sőt.

"A vegyesúszás négy úszásnemből áll, ha külön-külön javul bennük, akkor egy Bob Bowmannél, aki Michael Phelps edzője volt, és akinek a legendás Urbancsek János volt a mentora, nyilvánvalóan össze fog állni a vegyes is" - említette.

Korábban már mondta, hogy Milák Kristóf is remekül teljesített a meleg égövi edzőtáborban, kiváló formában van. Róla most azt mondta, másokkal együtt most olimpiai A szintet, szinteket fog úszni Kaposváron.

"Ez a másfél-két év Milák Kristófról fog szólni, nem csak itthon" - szögezte le.

És a többiek? Merthogy így is vannak versenyzők, akiktől van mit várni:

  • Mihályvári-Farkas Viktória (Európa-bajnok)
  • Késely Ajna (Európa-bajnoki ezüstérmes)
  • Kapás Boglárka (világ- és Európa-bajnok)

"Jól néztek ki az edzőtáborban, több helyütt is megnéztem a munkájukat, láttam, mit végeztek. Viki az Eb-n kiküszöbölte a vb-n esett csorbát, Ajna és Bogi pedig jobb formában van, mint az elmúlt másfél évben bármikor" - jelezte Sós Csaba.

A viadalra tehát csütörtöktől vasárnapig kerül sor, a döntőkre minden nap délután 5 órától lehet figyelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

Betiltják a TikTokot az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi áll a háttérben

A héten az amerikai szenátus elfogadta, majd Joe Biden elnök aláírta a törvényt, amely 270 napot ad a kínai ByteDance-nek arra, hogy eladja a TikTok amerikai eszközeit, különben betiltják a platformot az USA-ban. A fő tulajdonosnak azonban úgy tűnik, hogy esze ágában sincsen megválni az amerikai operációtól és bíróságon fogja megtámadni az új törvényt. Ha ez a kísérlet kudarcot vall, a ByteDance valószínűleg inkább a kivonulás mellett dönthet, vagy a menthetőt mentve megpróbálhatja az aranyat érő algoritmusa nélkül értékesíteni a TikTokot - viszont egyes becslések szerint az algoritmus nélkül mindössze a harmadát érheti a platform.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×