eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A ferencvárosi Lisztes Krisztián, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. április 2-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Lisztes Krisztián két gólja után: apák és fiúk a Fradiban

Ifjabb Lisztes Krisztián második OTP Bank Ligás mérkőzése, a Fehérvár ellen szerzett két gólja sok mindenre ráirányította a figyelmet. Például arra is, hogy nem gyakori, de időszakonként megtörténik, hogy egy korábbi kulcsember gyermeke játszik az első csapatban.

Albert, Nyilasi, Kuznyecov, Dragóner… Nem rossz névsor. Mindannyian meghatározó emberei voltak a Ferencvárosnak, a Császárt és „Nyílt” egy-egy generáció az első számú kedvenceként ünnepelte.

A fiúk közül ifjabb Albert Flórián alapembernek számított a kilencvenes években, két korszakban 282 mérkőzést játszott a Ferencvárosban, nyert három bajnoki címet, játszott, sőt gólt szerzett a Bajnokok Ligájában. Hat alkalommal szerepelt a magyar válogatottban is.

Nyilasi Tibor egyik fia, Bálint, huszonöt meccsen lépett pályára az első csapatban, Ligakupa-győztes is lett a 2012–2013-as szezonban.

A „kis Flóri” egykori játékostársának, Szergej Kuznyecovnak a fia, ifjabb Szergej Kuznyecov – a Diósgyőr jelenlegi vezetőedzője – kilenc találkozón játszott az első csapatban, ezekből négy volt a bajnoki. Csank János, majd Garami József edzői korszakában tartozott az első kerethez.

Dragóner Attila fiai közül Filip – Thomas Doll érájában – egy Ligakupa- és egy nemzetközi barátságos mérkőzésen játszott az első csapatban. A mostani szezonban a Merkantil Bank Ligában szereplő FC Ajka alapembere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×