eur:
368.39
usd:
345.08
bux:
48036.22
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Pexels.com

Egy kisfiú drámája miatt lépett a Magyar Labdarúgó Szövetség – videók

Az MLSZ azt kéri az NB I-es és NB II-es kluboktól, hogy a szezon hátralévő részében mindent tegyenek meg azért, hogy a kezdőrúgás a lehető legrövidebb időn belül történjen meg, a labda ne hagyja el a kezdőkört, a kezdőrúgó a legrövidebb úton, a felezővonal mentén hagyja el a játékteret.

Körlevelet küldött a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, Vámos Tibor az élvonalbeli és a másodosztályú kluboknak – tudta meg a Telex.

Ebben kérik azt, hogy minél egyszerűbben bonyolítsák le az esetleges, általában pénzért értékesített kezdőrúgásokat. Sőt, a következő szezontól

az MLSZ kezdeményezi ezen kezdőrúgások megszüntetését.

Az ügy előzménye hogy a március 13-ai MTK-DVTK NB II-es mérkőzés második félidejének kezdetekor egy MTK-s fiatal focista végezhette el a kezdőrúgást. A csapat mezében pályára lépő 10 év alatti gyerek azonban nem csak elpöccintette a labdát, hanem rávezette azt a Diósgyőr kapujára és az akkor már ott tartózkodó felnőtt kapusnak gól akart rúgni.

Senkó Zsombor azonban (miközben csapata hátrányban volt a meccsen) kétszer is védett. Először úgy, hogy egy felnőtt kapus számára alapmozdulatot csinált és így akadt el benne a labda, majd másodjára a kisfiú az ölébe rúgta a játékszert. A fiúcska láthatóan csalódottan hagyta el a pályát.

Az ügyből hatalmas médiabotrány lett. Voltak, akik lelketlenséggel vádolták a kapust, mások szerint megtiszteltetés volt a kis MTK-s számára, hogy egy felnőtt kapus komolyan vette őt és védett neki.

Végül az DVTK kárpótlásul meghívta Varga Énokot egy bajnoki mérkőzésre.

Az MLSZ a mostani körlevelében állítólag nem nevesíti konkrétan ezt a mérkőzést, de utal az "ilyen esetek komolytalanságára".

A mérkőzést az MTK 4-2-re megnyerte a DVTK ellen, miközben az eset a nemzetközi sajtót is bejárta.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×