eur:
371.27
usd:
344.88
bux:
47278.67
2023. június 2. péntek Anita, Kármen

Műkorcsolya-vb - Huszadik lett a magyar jégtáncospáros

Az amerikai Madison Chock, Evan Bates jégtáncos duó nyerte az aranyérmet az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri és a kanadai Piper Gilles, Paul Poirier kettős előtt.

A kűrben és összesítésben is a 20. helyen végzett az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar jégtáncospáros a Szaitamában zajló műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokságon.

A vb hivatalos eredményközlő oldala alapján az orosz születésű Ignateva és az ukrán származású Szemko a magyar idő szerint szombat hajnali szabadkorcsolyázásban 93,63 pontot kapott a gyakorlatára, összesítésben pedig 157,51 ponttal zárt.

A magyar jégtáncos duó ezzel túlszárnyalta a tavalyi teljesítményét, akkor ugyanis a 22. helyen végzett, és lemaradt a kűrről.

A verseny második részében nem változott a ritmustánc után kialakult sorrend az élen, így az amerikai Madison Chock, Evan Bates jégtáncos duó nyerte az aranyérmet az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri és a kanadai Piper Gilles, Paul Poirier kettős előtt.

A 30 éves Chock és a nála négy évvel idősebb Bates pályafutása során először végzett az első helyen nagy világversenyen.

Eredmény:

jégtánc, világbajnok:

---------------------

Madison Chock, Evan Bates (Egyesült Államok) 226,01 pont

2. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 219,85

3. Piper Gilles, Paul Poirier (Kanada) 217,88

...20. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 157,51

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Ismét orosz területet ért támadás, új feladatot kap a Wagner csoport – Háborús híreink pénteken

Az ukránbarát Orosz Önkéntes Hadtest és a Szabad Oroszország Légió ismét behatolhatott Oroszország Belgorodi területére. Moszkva állítása szerint visszaverték a támadást, egy videó szerint viszont a milicisták orosz tüzérségi eszközöket semmisítettek meg. A határ menti orosz települések – elsősorban Sebekino városa – napok óta tüzérségi támadás alatt állnak, de csütörtökön robbanás rázta meg a terület székhelyét, Belgorod városát is. Egyelőre visszavonul a frontvonalról a Wagner csoport és pihennek a zsoldosok, feltöltik tartalékaikat, ezután „valószínűleg Oroszország területén belül” folytatódik majd a harc – mondta Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport vezére. Európai vezetők Moldovában tartottak találkozót, ahol Volodimir Zelenszkij ukrán elnök sürgette hazája NATO-csatlakozását. Annalena Baerbock német és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azonban azt mondta, háborúban álló országnak nem szabad NATO-tagságot adni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×