eur:
395.05
usd:
372.03
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A győztes olasz Sofia Goggia ünnepel a női alpesi sízők világkupa-sorozata Cortina dAmpezzóban rendezett lesiklóversenyének eredményhirdetésén 2023. január 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Solero

Ismét remekelt az olimpiai bajnok sízőnő

Sofia Goggia nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombatról vasárnapra halasztott lesikló versenyét Crans Montanában.

A szám 2018-as olimpiai bajnoka a pálya felső, technikásabb részén nem a legjobban síelt, de az alsó, kevésbé kanyargós szakaszon gyorsabbnak bizonyult ellenfeleinél, így 15 századdal megelőzte a szintén olasz Federica Brignonét. A harmadik helyet a francia Laura Gauche szerezte meg. A 30 éves Goggia sikerével megerősítette vezető helyét a szakági vk-ban, ugyanis az eddigi hét lesikló viadalból ötödször diadalmaskodott.

A versenyt eredetileg szombaton rendezték volna, de köd miatt vasárnapra halasztották, így a szuperóriás-műlesiklás maradt el a svájci helyszínen. A futam vasárnap is félórás csúszással rajtolt el a köd miatt, végül azonban megfelelőre javultak a látási viszonyok.

Eredmények:

1. Sofia Goggia (olasz) 1:26.81 perc

2. Federica Brignone (olasz) 1:26.96

3. Laura Gauche (francia) 1:27.22

A szakági vk állása 7 verseny után (még 2 van hátra): 1. Goggia 580 pont, 2. Ilka Stuhec (szlovén) 401, 3. Elena Curtoni (olasz) 288

Az összetett vk állása 29 verseny után (még 10 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1697 pont, 2. Petra Vlhová (szlovák) 975, 3. Lara Gut-Behrami (svájci) 926

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×