eur:
368.88
usd:
344.93
bux:
48800.45
2023. június 8. csütörtök Medárd
A győztes olasz Sofia Goggia ünnepel a női alpesi sízők világkupa-sorozata Cortina dAmpezzóban rendezett lesiklóversenyének eredményhirdetésén 2023. január 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Andrea Solero

Ismét remekelt az olimpiai bajnok sízőnő

Sofia Goggia nyerte a női alpesi sízők világkupa-sorozatának szombatról vasárnapra halasztott lesikló versenyét Crans Montanában.

A szám 2018-as olimpiai bajnoka a pálya felső, technikásabb részén nem a legjobban síelt, de az alsó, kevésbé kanyargós szakaszon gyorsabbnak bizonyult ellenfeleinél, így 15 századdal megelőzte a szintén olasz Federica Brignonét. A harmadik helyet a francia Laura Gauche szerezte meg. A 30 éves Goggia sikerével megerősítette vezető helyét a szakági vk-ban, ugyanis az eddigi hét lesikló viadalból ötödször diadalmaskodott.

A versenyt eredetileg szombaton rendezték volna, de köd miatt vasárnapra halasztották, így a szuperóriás-műlesiklás maradt el a svájci helyszínen. A futam vasárnap is félórás csúszással rajtolt el a köd miatt, végül azonban megfelelőre javultak a látási viszonyok.

Eredmények:

1. Sofia Goggia (olasz) 1:26.81 perc

2. Federica Brignone (olasz) 1:26.96

3. Laura Gauche (francia) 1:27.22

A szakági vk állása 7 verseny után (még 2 van hátra): 1. Goggia 580 pont, 2. Ilka Stuhec (szlovén) 401, 3. Elena Curtoni (olasz) 288

Az összetett vk állása 29 verseny után (még 10 van hátra): 1. Mikaela Shiffrin (amerikai) 1697 pont, 2. Petra Vlhová (szlovák) 975, 3. Lara Gut-Behrami (svájci) 926

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

Új vád érkezett, hogy az ukránok robbantották fel az Északi Áramlatot - Hevesen cáfol Zelenszkij

"Én vagyok az elnök, és ennek megfelelően adok utasításokat. Semmi ilyesmit nem tett Ukrajna. Soha nem cselekednék így" – hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij az Axel Springernek, a Politico anyavállalatának, adott exkluzív interjúban az Északi Áramlat ukrán hátterű felrobbantásával kapcsolatban, amelyről tegnap közölt új, minden eddiginél részletesebb információkat a Washington Post.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×