eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sergio Ramos, a Paris Saint-Germain játékosa a Reims ellen a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2023. január 29-i mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Sergio Ramos visszavonult a spanyol válogatottól

A 36 éves középhátvéd 2010-ben világ-, 2008-ban és 2012-ben pedig Európa-bajnokságot nyert hazája nemzeti csapatával.

A Paris Saint-Germainben légióskodó védő legutóbb 2021 márciusában játszott a válogatottban, melyben 2005-ben mutatkozott be, és végül 180 szerepléssel spanyol válogatottsági rekorderként vonul vissza.

Sergio Ramos 2021-ben - részben Budapesten - rendezett Európa-bajnokságon nem játszott a spanyol csapatban, amelynek a tavaly november-decemberben megtartott katari vb-n sem volt tagja. A vb-n a spanyolokat a később negyedikként záró Marokkó ejtette ki tizenegyespárbajban a nyolcaddöntőben, Luis Enrique szövetségi kapitányt pedig ezt követően menesztették. A helyére kinevezett Luis de la Fuente februárban kijelentette, hogy

az ajtó nyitva van Ramos előtt, ha vissza akar térni az együttesbe.

A keménységéről és gyakran sárga, vagy piros lapot érdemlő belépőiről is ismert Ramos védő létére a kilencedik helyen áll a mindenkori spanyol válogatott góllövőlistáján 23 találattal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×