eur:
389.7
usd:
362.76
bux:
68017.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) orosz elnöke a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny döntői előtt a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2021. február 12-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Bojkott Párizs előtt: nem indulnak az amerikai ökölvívók a világbajnokságon

„Sok ökölvívó, edző és az ukrán boksztársadalom más képviselője életét vesztette az Ukrajna elleni orosz agresszió következtében.” De nemcsak az a bajuk a nemzetközi szövetséggel, hogy orosz vezeti.

Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy nem küld csapatokat a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) idei férfi és női világbajnokságára.

A USA Boxing, a sportág nemzeti irányító testülete "az Olimpiai Charta tiszteletére és az IBA folyamatos kudarcaira" hivatkozva határozott így – írta beszámolójában az ötkarikás ügyekben bennfentes insidethegames.biz portál.

Az amerikaiak a visszalépést megokolva a fő aggályok között említik az orosz Umar Kremljov elnökölte IBA irányítási problémáit, a pénzügyi szabálytalanságokat és az átláthatóság hiányát. A távolmaradás indokai között szerepel az ukrajnai háború is.

"Sok ökölvívó, edző és az ukrán boksztársadalom más képviselője életét vesztette az Ukrajna elleni orosz agresszió következtében, köztük

Mihajlo Korenovszkij edző, aki akkor halt meg, amikor egy orosz rakéta egy lakótömböt talált el 2023 januárjában"

– áll a USA Boxing közleményében, amely szerint "Ukrajna sportinfrastruktúráját, köztük számos boksztermet, tönkretette az orosz agresszió".

Az IBA jó ideje rossz viszonyban van a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal (NOB), amely 2019-ben felfüggesztette az amatőr boksz irányító szervezetét. Az éles ellentét változatlanul létezik, a NOB a 2021-es tokiói játékok ökölvívó versenyeit maga szervezte, s minden jel szerint az IBA-nak nem lesz köze a jövő évi párizsi olimpia boksztornájához sem. Mi több, a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes programjából kimaradt az ökölvívás.

Az idei IBA-világbajnokságok közül a nőit Indiában, Újdelhiben rendezik március 15. és 31. között, míg a férfiakét az üzbég fővárosban, Taskentben bonyolítják le május 1-től 14-ig.

(Nyitóképünkön Umar Kremljov a 65. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny döntői előtt a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2021. február 12-én.)

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×