eur:
394.13
usd:
368.78
bux:
66295.2
2024. április 25. csütörtök Márk
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka gondol Párizsra, de a győzelemre kevésbé

Az úszószövetség elnöke szerint Hosszú Katinka újra edz. Ezt megerősítette a háromszoros olimpiai bajnok is, de azt mondja, nem kell folyton nyerni.

"Hosszú Katinka a tréningeket megkezdte, reggel és délután egyaránt dolgozik, vagy medencében, vagy szárazföldön. Szakmai tervét beadta a szövetségbe, hamarosan Tenerifére utazik háromhetes edzőtáborba" - nyilatkozta a Népszavának Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Nemzeti Sportnak pedig maga, Hosszú Katinka beszélt erről. Arra kérdésre, hogy újra edzésbe állt-e egyértelmű igennel felelt.

Az már egy másik kérdés, tette hozzá, hogy

"nem kell feltétlenül nyerni,

folyamatosan meg főleg nem: én nagyon sokat kaptam az úszástól, az elmúlt majdnem három évtizedben rengeteget tanultam a sportnak köszönhetően, most már szeretnék valamit vissza is adni belőle".

A vele készült interjúban ezek után inkább klubjáról beszélt. Úgy fogalmaz, most azon van, hogy kiépítse saját stábját és szeretné "megtalálni azokat a hazai és külföldi szakembereket, akikkel hatékonyan dolgozhatnék". Azon dolgozik, hogy létrehozza a sportág első magyar akadémiáját.

A rövid távú célokkal kapcsolatban kitérő választ adott: "eredményeket, amelyek a magyar úszósport hírnevét öregbítik, nem csak a vízben lehet elérni. Ebben is hiszek. Majd pár szót mondott Párizsról. Azt, hogy

néha eszébe jut.

Mindez azért is érdekes, mert az úszók szövetségi kapitánya az InfoRádióban úgy fogalmazott: Hosszú Katinkának legalább három hónap erős munkára lenne szüksége ahhoz, hogy ismét visszatérjen. Sós Csaba erről még január első napjaiban beszélt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×