eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 15-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Sós Csaba: Milák Kristófot tátott szájjal nézték

Továbbra is felfelé ível a sportoló pályafutása - mondta az InfoRádiónak Sós Csaba szövetségi kapitány. Az edzőtáborban tartózkodó sportolók közül néhányan 150 km-nél is többet úsztak, de nem csak ebből áll az edzés.

Sok ember februárban betegszik meg itthon, "ez már csak ilyen". A baj az, hogy az úszóknak ez elől "el kell menekülni", hogy ne boruljon egy egész sportév - erre alakult ki a meleg égövi edzőtábor rendszere jó pár évvel ezelőtt. Idén a magyar úszóválogatott 13 tagja hosszabb ideig - három hétig - együtt edzett Thaiföldön, nyitott uszodában, remek körülmények között, Sós Csaba szövetségi kapitány pedig az InfoRádiónak beszámolót tartott a történtekről.

"Legfeljebb egy-két edzést kellett kihagynia valakinek egy furcsább ételtől, de hosszabb kihagyás senki esetében sem volt" - utalt az utazás eredményességére a kapitány.

A mostani az úszóknál elmondása szerint "egy masszív felkészülési időszak", kevés kivételtől eltekintve mindenki maximális erőbedobással tudott dolgozni, Sós Csaba így "maradéktalanul elégedett".

A nap úgy nézett ki, hogy a sportolók - a speciális feladatokon, felméréseken kívül - kétszer két órát tempóztak, ehhez jön még másfél óra szárazföldi felkészülés; az erőnléti alapozáson Thaiföld előtt már túl voltak a sportolók, tehát Sós Csaba közlése szerint itt már a tempó is hangsúlyos volt a medencében, így végezhetett közös sprintedzéseket az olimpiai bajnok Milák Kristóf és az Európa-bajnok Szabó Szebasztián.

"Világszínvonalú munka volt" - foglalta össze.

Hogy mennyire lesnek el egymástól dolgokat akár az egyes nemzetek versenyzői a közös edzéshelyszínen, arról a kapitány elmondta: Thaiföldön egy erős ausztrál alakulatba is "belebotlottak", együtt edzhettek például a 400 méteres női gyorsúszás tokiói aranyérmesével, Ariarne Titmusszal.

"De

nagy csodákat ilyenkor már nem lehet ellesni. Most mit lessünk el? Milák Kristóf világcsúcstartó!

Nyilvánvalóan az ő adottságait akarja kiaknázni az edzője, hál' Istennek még felfelé ívelő szakaszban van a pályafutása. A többiekről gyakorlatilag ugyanezt mondhatom el. Ezek a sportolók nem bányalovak, már bocsánat a kifejezésért, tudják, hogy hol van feladatuk, hol van előrelépési lehetőségük, ilyenkor ezt hangsúlyozzák."

Változatos edzőtábor volt viszont abból a szempontból, hogy "mindent ki lehet próbálni", két edzés közt más dolguk sem volt a sportolóknak, mint pihenni.

És az sem kevésbé fontos, hogy a csapattagok között "erős kohézió van", amit a kapitány szerint mutat a tavalyi római Eb-dobogós kép is, amikor Milák Kristóf maga mellé hívta a pódium tetejére az utána végzett Márton Richárdot, akivel nap nap után együtt edz egész évben.

Mindezek mellett a most Thaiföldön edzők, versenyzők mögött "már nagyon komoly produktum van, ami tiszteletet parancsol mindenkitől, ezt a versenyzők, edzők meg is adják egymásnak" - folytatta a válogatott vezetője.

Milák Kristófra külön kitért: szerinte nem teher számára az elvárás, "ő az a fajta sportoló, akit a nyomás kifejezetten ösztönöz, szerencsére nem kevés ilyen van az úszósportban".

"Amikor éles edzéseket úszik, tátott szájjal nézik az ausztrálok is, de nem csak vízben, a konditeremben is volt, hogy csodálták, hogy mikre képes."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×