eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Moszkva, 2018. július 1.Az orosz Szergej Ignasevics (j) a spanyol Sergio Ramosszal birkózik, mielőtt a lábáról saját kapujába pattan a labda az oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjének Spanyolország – Oroszország mérkőzésén a moszkvai Luzsnyiki Stadionban 2018. július 1-jén.  (MTI/AP/Manu Fernandez)
Nyitókép: MTI/EPA/Manu Fernandez

Sergio Ramos nem mehet Katarba

Eldőlt: Sergio Ramos nem lesz ott a spanyol válogatott keretében a katari labdarúgó-világbajnokságon. Sőt, nagy valószínűséggel soha többet nem lép már pályára a válogatottban.

Maga a tény abból a szempontból nem meglepő, hogy a védő legutóbb (legutoljára?) még a Real Madrid játékosaként kapott meghívást, pedig lassan másfél éve, 2021 nyara óta a paris Saint-Germain tagja. Ugyanakkor az utóbbi hetekben jó formában érezte magát, állandó tagja a PSG védelmének. Mégsem kellett Luius Enriquének.

Sergio Ramos 2005 és 2021 között 180 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban, az európai futballisták közül csupán egyedül Cristiano Ronaldónak van több válogatottsága, tíz nagy tornán képviselte hazáját, tagja volt a 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, 2010-ben világbajnok aranygenerációnak. Egészen 2021 elejéig nem akadt olyan év a bemutatkozása után, amelyben legalább hét meccset nem játszott volna a válogatott mezében.

Luis Enrique állítólag a 2021-ben rendezett 2020-as Eb-re elvitte volna, ő lett volna az egyedüli, akit a Real Madridból beválogat a kapitány. De megsérült, így nem tudott részt venni az Európa-bajnokságon. Közben a Real Madrid nem kínált számára is elfogadható feltételeket a szerződéshosszabbításnál, így aztán eligazolt Párizsba, egyébként ugyanabban a transzferszezonban, amelyben Lionel Messi a Barcelonából a párizsiakhoz igazolt.

Ramosnak nem volt szerencséje, nagyon sokáig nyűglődött sérülésekkel, minden sorozatot figyelembe véve csupán 13 meccsen tudott játszani. Ebben az időszakban még az is előfordult, hogy Ramos egyáltalán aktív még, vagy már visszavonult a játéktól.

Ám ő visszatért, s noha egyelőre még csak a klubidény egyharmadánál tartunk, már nagyjából másfélszer annyi meccsen van túl, mint a teljes előző idényben. Igazolja, hogy bírja a terhelést, a Bajnokok Ligája főtábláján, miközben a Ligue 1-ben, a bajnokságban is rendszeresen játszott, mind a hat találkozón szerepelt.

Luis Enrique annak ellenére sem hívta meg a keretbe, hogy a régi motorosok közül Jordi Alba és Sergio Busquets, például egyaránt kapott meghívót. Alba mindössze két BL-meccsen játszott ősszel. A szövetségi kapitány a Manchester City francia származású középső védőjét, Ayméric Laporte-ot tartja a legjobbnak a poszton, de mellette is lett volna egy (vagy akár két) hely, különös tekintettel arra, hogy sem Éric García, sem Pau Torres sincs formában.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×