INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 23. hétfő
Tekla

antiszemitizmus

2019.02.13. 12:07

Karácsony Gergely bocsánatot kért, Gyöngyösi Márton a Fideszt támadja

Karácsony Gergely zuglói polgármester, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a DK főpolgámester-jelöltje egy tévéinterjúban azt mondta, hogy a zsidó politikusok listázása nem nácizmus. Az ellenzéki politikust a Mazsihisz is bírálta ezért a kijelentéséért. A jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a Fidesz politikája szélsőséges.
2018.08.30. 20:50

Szélsőjobboldali párttal szemben lépne fel a szlovák házelnök

Andrej Danko a képviselők kijelentéseire vonatkozó mentelmi jog szűkítését, az antiszemitizmus pontos meghatározását kezdeményezi. Egyes szlovák parlamenti képviselők szerinte más államokat és más vallási meggyőződésűeket sértegetnek, részben azért, mert tudatában vannak a kijelentéseikre vonatkozó mentelmi jognak.
2018.04.25. 18:07

Az antiszemita képviselők megfékezését követelik Londonban

A brit Zsidó Tanács tagjai kedden több mint két órán át tartó tárgyalást folytattak a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal. Biztosítékokat szerettek volna kapni arra, hogy felelősségre vonja azokat a szocialista párti képviselőket, akik antiszemita kijelentéseket tettek, vagy jegyeztek be Facebook-üzeneteikben.
2018.04.18. 19:11

Felháborodást okozott Németországban egy antiszemita támadás

Rátámadtak Berlinben két emberre, mert a zsidó vallás előírásainak tiszteletét kifejező fejfedőt, kipát viseltek. Az eset országszerte felháborodást okozott, szerdán a német főváros vezetése, a szövetségi kormány és Angela Merkel kancellár is elítélte az antiszemita támadást.
2018.01.15. 11:51

Újfajta antiszemitizmus elől menekülnek Párizsban

„Belső exodus” zajlik a Párizs környékén élő francia zsidóság körében az utóbbi években fokozatosan erősödő újfajta, a muzulmán lakosság körében tapasztalható antiszemitizmus miatt.
2017.12.20. 18:37

Két küzdelemre készül az új osztrák kancellár

Az antiszemitizmus minden megnyilvánulási formája ellen határozottan fel akar lépni, beleértve a zsidóellenesség már meglévő, de a muszlim bevándorlók által importált formái ellen is - hangsúlyozta az új osztrák kancellár a bécsi parlamentben tartott szerdai beiktatási beszédében.
2016.06.23. 08:42

Egyre több az antiszemita incidens amerikai egyetemeken

Az egyik legbefolyásosabb amerikai szervezet, a Rágalmazásellenes Liga (ADL) szerdán nyilvánosságra hozott közleményében megállapítja: az amerikai főiskolai és egyetemi campusokon jelentősen megnövekedett az antiszemitizmus.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018