eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Véber György, a Pécs vezetőedzője az OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott DVSC-TEVA - PMFC-Matias mérkőzésen a Nagyerdei Stadionban 2014. szeptember 13-án. A találkozó előtt nyeretlen Pécs nagy meglepetésre 2-0-ra győzött a címvédő Debrecen ellen.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A káromkodós videó után megszólalt Véber György

A csapatát alpári módon szídó újesti futballedző írásos figyelmeztetést kapott klubjától, az MLSZ még vizsgálja az esetet.

Október 1-jén játszották az az U19-es labdarúgó-mérkőzés amelyen az újpestiek edzője, Véber György trágár és egyben sértő szavakat használt játékosaira. A durva káromkodást egy szülő vette fel videóra, majd osztotta meg.

Az esetet követően a Magyar Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított, a klub pedig közleményben tudatta, hogy írásbeli figyelmeztetésben részesítette a szakembert. Az Újpest FC a belső vizsgalátban megállította, hogy az Újpest–MTK mérkőzésen a vezetőedző kritikán aluli hangot ütött meg a pálya szélén, szidalmazva a csapat játékosait, ezzel megsértette a klub etikai kódexét. "Mindemellett Véber György érdemei mind játékosként, mind edzőként elvitathatlanok, szakmai tudása és klubhűsége megkérdőjelezhetetlen, épp ezért klubunk úgy döntött, hogy a vezetőedzőt írásbeli figyelmeztetésben részesíti" – áll a közleményben.

A döntés után Véber György a sajnálkozását fejezte ki, és arra hivatkozott, ilyen a habitusa.

„Aki ismer, az tudja, együtt élek a mérkőzéssel, ha tehetném, felfutnék a pályára igazgatni a játékosokat. Mivel ezt nem tehetem meg, próbálom őket a pálya széléről instruálni. Ezen a meccsen valahogy semmi nem úgy alakult, ahogy kellett volna, lélektelen futballt játszottunk és

sajnos felültem az ellenfél fricskáinak is,

így félrevonultam kidühöngeni magam. Őszintén sajnálom, hogy ennyire elragadott a hév, ez nem a pályára való, pláne nem gyerekek előtt. Szeretném, ha ez nem befolyásolná a csapat sorsát, remek srácok, akik szeretnek futballozni és remek eredményeket értek el eddig. Természetesen bármilyen retorziót elfogadok az MLSZ és a klub részéről is, vállalom a következményeket. A szívem továbbra is az Újpesté” – mondta az edző.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×