eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert.
Nyitókép: Illyés Tibor

„Ez így szép, 1-0, Szalai-gól, ennél szebb nem kell” – így látták a játékosok és a kapitány

Túláradó boldogsággal nyilatkoztak a magyar válogatott tagjai, a mindig visszafogott szövetségi kapitány pedig Szalai Ádámot dicsérte.

„Megbeszéltük a szögletet, Szoboszlai Dominik lábával nem nehéz jó kombinációt csinálni. Fontos mérkőzés áll előttünk, szeretnénk még feljebb jutni, ami nagyon nehéz lesz” – mondta a 26. válogatottbeli góljával, Gera Zoltánnal holtversenyben, a XXI. század legeredményesebb magyar válogatott futballistájának számító Szalai Ádám. Hozzátette: „Nagyon büszke vagyok rá, hogy Anglia után Németország ellen is győzni tudtunk, ami hihetetlen eredmény, de azzal a melóval, amit a csapat nap mint nap beletesz, nem véletlen. Büszke vagyok rá, hogy apukaként is gólt szereztem a válogatottban.”

Szoboszlai Dominik azt mondta: „Sok minden lejátszódott bennem a gól után, nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan vezetést tudunk szerezni. Úgy mentünk fel a pályára, hogy nincs veszíteni valónk, de ha már idáig eljutottunk, szeretnénk folytatni a jó sorozatot. Nem tudtam, hogy Szalai Ádám rám adja a csapatkapitányi karszalagot, ami nagyon nagy megtiszteltetés. Bárki lesz a kapitány, az tovább fogja vinni azt, amit Dzsudzsák Balázs és Szalai Ádám elkezdtek.”

Gulácsi Péter nagyon boldog és nagyon bölcs volt: „A futball különleges történeteket tud írni, ez a mai ilyen volt. Mindenki tudja, Szalai Ádám mit jelent a válogatottnak és Magyarországnak. Ez így szép, 1-0, Szalai-gól, ennél szebb nem kell.” A mérkőzést így foglalta össze: „Az első félidőben nagyon átgondolt, jó teljesítményt nyújtottunk rengeteg szép támadással, hátul pedig jól zártunk. A másodikban nem akartunk annyira kinyitni, jól blokkoltunk, lezártuk a passzsávokat”

„Örülök, hogy ilyen fontos mérkőzésen szereztük meg a három pontot, mindannyian nagyot küzdöttünk. Nagyon hálás vagyok Marco Rossinak, hogy megadta nekem a lehetőséget. A mérkőzés előtt beszéltünk, a csapattagok is sokat segítettek, így nyugodtan léptem pályára” – mondta a kitűnően bemutatkozó újonc, Kerkez Milos.

Schäfer András először arról beszélt, hogy rengeteget kellett futniuk a középpályán, majd hozzátette: „Mentálisan nagyon erősek vagyunk, ezt egy ilyen sorozat vége felé ki lehet mondani. Bizonyítottuk, hogy mennyire tudunk küzdeni egymásért. Sokat léptünk előre az Eb-hez képest is. Még lehet ünneplés az olaszok ellen több, mint 60 000 ember előtt.”

Marco Rossi kicsit már előre is tekintett: „Az első félidőben remekül teljesítettünk, a másodikban nagyon mélyen kellett védekeznünk. Szalai Ádám nagyon is megérdemel minden dicséretet. Fura módon őt többre értékelik külföldön, mint Magyarországon. Az olaszok elleni mérkőzéssel tudjuk feltenni a koronát a teljesítményünkre. Különleges mérkőzés lesz számomra az olaszok elleni. Örülünk, hogy 5 mérkőzésből 10 pontot szereztünk, ezt senki sem hitte. Hálásnak kell lennünk a játékosok erőfeszítéséért.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×