eur:
394.59
usd:
365.01
bux:
65480.96
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
BRASILIA, BRAZIL - JUNE 13: Neymar Jr. of Brazil celebrates with teammates after scoring the second goal of his team during a Group B match between Brazil and Venezuela as part of Copa America 2021 at Mane Garrincha Stadium on June 13, 2021 in Brasilia, Brazil. (Photo by Pedro Vilela/Getty Images)
Nyitókép: Pedro Vilela/Getty Images

Nem fogják befejezni a megkezdett brazil-argentin Covid-rangadót

Most már nem is lenne tétje. Különleges okból szakadt félbe a labdarúgó-mérkőzés.

Mégsem kell lejátszani a brazil és az argentin labdarúgó-válogatott egymás elleni világbajnoki selejtezőjét, amely tavaly szeptember 5-én, pár perccel a kezdés után félbeszakadt.

A törlés hírét mindkét ország szövetsége bejelentette, hozzátéve, megállapodtak a nemzetközi szövetséggel (FIFA), hogy 150-150 ezer svájci frankos bírságot fizetnek, és az összeg felének átutalását két évre felfüggesztették.

A Sao Pauló-i találkozón alig telt el pár perc, amikor a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség illetékesei a pályára vonultak, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában pedig három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna.

Sajtóhírek szerint Emiliano Buendí, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero beutazásakor a Covid-előírásokat megszegve nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Az argentin csapat levonult a pályáról, a mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a feleknek nem sikerült konszenzusra jutniuk. A találkozó venezuelai játékvezetője végül félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést.

A nemzetközi szövetség februárban úgy döntött, hogy pótolni kell a mérkőzést, a négy érintett futballista játékjogát pedig felfüggeszti a találkozóra. A két szövetség fellebbezett, ám májusban a FIFA megerősítette, hogy le kell játszani a meccset.

Közben a brazil és az argentin válogatott is kiharcolta a katari vb-n való részvétel jogát, ráadásul a pótolt mérkőzésnek már csak azért sem lenne tétje, mert a brazil válogatott mindenképpen első, az argentin pedig második marad a hivatalos sorrendben.

A világbajnokság november 20-tól december 18-ig tart. Brazília a G csoportban Szerbiával, Svájccal és Kamerunnal mérkőzik meg, Argentína pedig a C-ben Szaúd-Arábiával, Mexikóval és Lengyelországgal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×