eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A hadügy alá kerülhet a sportállamtitkárság

Vezetője Kovács Katalin kajakoslegenda férje lehet.

A Nemzeti Sport járt utána annak, mi lesz a sport állami felügyeletével az új kormány felállásával a struktúraváltás után.

Az már korábban kiderült, hogy az első Orbán-kormányban még létező Sportminisztérium nem éled újjá most sem, de az, hogy nem marad Emberi Erőforrások Minisztériuma, adta a kérdést, hogy vajon hová kerül a sport.

A sportlap úgy tudja, a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozik majd a terület, de már nem Szabó Tünde korábbi olimpiai érmes úszó felügyelete alatt, hanem Schmidt Ádám jogász lesz a sportállamtitkár.

Schmidt Ádám tavaly óta a kormányfő mellett dolgozott sportügyi tanácsadóként, a magánéletben viszont a kajakoslegenda Kovács Katalin mellett áll, ő ugyanis Schmidt Ádám felesége. Schmidt Ádám továbbá a Magyar Olimpiai Bizottság és a kosárlabda-szövetség, valamint a Puskás Akadémia jogásza is. Alá tartozhat a jövőben a Nemzeti Sportügynökség (NSÜ) – Fürjes Balázs portfóliójából. Ez az ügynökség szervezi a nemzetközi sportesemények magyar pályázatait.

Szabó Tünde 2015 óta irányította a sportállamtitkárságot, gazdaságfejlesztési területen országgyűlési képviselőként dolgozhat tovább.

A honvédelmi tárcához kapcsolódó hír még a lap szerint, hogy távozik az eddig államtitkárként tevékenykedő Németh Szilárd, aki "a rezsicsökkentés megvédéséért és a zöldenergia fejlesztéséért felelős kormánybiztos" lesz.

A teniszszövetség élén elvileg maradhatna Lázár János, de a sportlap szerint nem fog.

Visszatérve Schmidt Ádámra, helyettes államtitkára lehet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke, Schmidt Gábor MOB-alelnök (csak névrokonság van köztük).

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×