INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

vízilabda

uvse

benedek tibor

emléktorna

vincze balázs

Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyvárad – A-Híd Szeged mérkőzésén a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 6-án. A találkozót a szegedi csapat 14-9-re megnyerte.

A hétvégén rendezik a II. Benedek Tibor Emléktornát

Nem gyászolni kell, hanem ünnepelni – mondta az utánpótlás vízilabda-eseményt szervező Vincze Balázs. Az UVSE szakmai igazgatója azt szeretné, ha minél többen emlékeznének a klubmunkát rá örökségként hagyó barátjára, a pólólegenda Benedek Tiborra.

"A klub, ahol befejezte a pályafutását, mondhatjuk sajnos úgy, hogy az életét, méltóképpen szeretne megemlékezni róla. Nekem meg van egy 30-35 éves sportbaráti, néha még mélyebb és erősebb kötelék is vele. Átvettem azt a feladatot az ő kérésére, amit itt hagyott a klubban, nem lehet más feladatom, mint hogy méltóképpen próbáljuk az emlékét őrizni. Nem gyászolni kell, hanem ünnepelni" – mondta az InfoRádióban Vincze Balázs a két éve, 47 évesen elhunyt csapattársa és barátja, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor emlékére szervezett utánpótlástornáról.

A másodszor megszervezett háromnapos eseményen nyolc csapat indul, a legjobb hat hazai korosztályos együttes mellett a szerb Partizan Beograd és a horvát Mladost Zagreb. A csapatok két négyes csoportban játszanak egymással, majd az felső-, illetve az alsóházban folytatják, végül következnek a helyosztók a margitszigeti Hajós Alfréd sportuszodában.

"Azt gondoltam, ha ezt megszervezzük ebben a parádés létesítményben, akkor oda, ahova halála napján 30 ezer ember kilátogatott, függetlenül a sportélménytől, az emlékek miatt, a miliő miatt lehet, hogy több ezren most is ki fognak látogatni. Ez fontos lesz majd azoknak a gyerekeknek, akik a vízben szerepelnek, hogy mennyire tovább él egy ember az emlékekben, tovább él bennünk, itt van körülöttünk, és nem feltétlenül sikerre, hanem küzdelemre kényszerít és hajt minket. Az eredmény sokszor másodlagos, bár mindenki azt hajtja, de az, hogy küzdjünk, harcoljunk, tegyünk meg mindent az elérhető célért, fontosabb, mint hogy sikerül-e" – mondta az UVSE szakmai igazgatója.

A helyszínen nem terveznek kiegészítő programokat, pénteken lesz a megnyitó, és szombaton, a délutáni program kezdetén gyertyagyújtás, ami szintén nem egy szervezett program.

"Az uszoda bejáratánál ott van az egész alakos képe azóta is, hozzanak egy mécsest, egy virágot, emlékezzünk meg róla, és jöjjenek be, szurkoljanak a gyerekeknek. Ingyenes a belépés, mindenki kap egy emlékjegyet, és én azt szeretném, hogy ez az emlékjegy vándoroljon a hűtőmágnesek világában a hűtőszekrényekre, és amikor reggel fölkelünk, akkor adjon erőt arra a napra" – mondta Vincze Balázs.

II. Benedek Tibor Emléktorna

Csoportmérkőzések, 2022. május 20. (péntek)

 • 10.00 Mladost Zagreb–Budapesti Honvéd
 • 11.15 Partizan Beograd–2005-ös tehetséggondozó csapat
 • 12.30 UVSE–Vasas
 • 13.45 KSI–FTC
 • 15.45 Megnyitó – Lovas Péter beszéde
 • 16.00 Budapesti Honvéd–Vasas
 • 17.15 2005-ös tehetséggondozó csapat–FTC
 • 18.30 UVSE–Mladost Zagreb
 • 19.45 KSI–Partizan Beograd

2022. május 21. (szombat)

 • 10.00 Vasas–Mladost Zagreb
 • 11.15 Partizan Beograd–FTC
 • 12.30 UVSE–Honvéd
 • 13.45 KSI–2005-ös tehetséggondozó csapat

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

A hétvégén rendezik a II. Benedek Tibor Emléktornát – Vincze Balázs
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018