eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
VALENCIENNES, FRANCE - DECEMBER 19: Kylian Mbappe of PSG during the French Cup match between Entente Feignies-Aulnoye and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade du Hainaut on December 19, 2021 in Valenciennes, France. (Photo by John Berry/Getty Images )
Nyitókép: John Berry/Getty Images

Kylian Mbappé döntött a Real Madridról

Kylian Mbappé miután átvette – az előző két idényhez hasonlóan – az Év játékosának járó díjat Franciaországban, kérdéseket kapott a jövőjéről. Azt mondta, hogy a döntés nagyjából megszületett, de még nem beszél róla. Viszont bejelenti, hol játszik majd a következő idényben még azelőtt, hogy csatlakozik június 5-én a francia válogatotthoz. Ugyanakkor a spanyol lapok a hét elején már azt közölték: megszületett a szóbeli egyezség, a francia világbajnok a nyártól a Real Madrid futballistája lesz.

A Bosman-szabálynak tulajdonítható, hogy a világ legértékesebbnek tartott játékosáért nem kell fizetni előző tulajdonosának. Ingyen mehet a Real Madridhoz. Ám ettől még a „királyi klubnak” lesz mire költeni: Kylian Mbappé a csapat legjobban fizetett játékosa lesz a hírek szerint.

A Madrid szeretné bebiztosítani, hogy ne tudja senki elcsábítani majd új szerzeményét a szerződés öt éve alatt, soha nem látott kivásárlási ár kerül a szerződésébe. Az új spanyol bajnokcsapat egyébként már tavaly meg akarta venni Mbappét, 180 milliós ajánlatot tett, de a francia klub katari tulajdonosai azt visszautasították. Az elmúlt egy év történéseinek fényében: nem biztos, hogy jól tették.

A klubváltást valószínűsíti az átigazolási ügyekben legtájékozottabbnak tartott újságíró, Fabrizio Romano is,

A PSG ugyanakkor még mindig nem tett le arról, hogy új szerződést kössön a játékossal.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×