eur:
395.77
usd:
372.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Kisfaludy nevű sétahajó Balatonfürednél a meteorológia nyár első napján, 2018. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koszorú a Balatonon - indul a vitorlásszezon!

Balatonfüreden elrajtolt az évadnyitó verseny is.

A Balaton megkoszorúzásával és az évadnyitó vitorlásverseny rajtjával szombaton megnyitották Balatonfüreden a vitorlásszezont.

Holczhauser András, a Magyar Vitorlásszövetség Főtitkára a megnyitón az MTI-t-nek elmondta, hogy 87 esztendős hagyományra tekint vissza a balatonfüredi évadnyitó. A tavat a legrégebbi vitorlásról, az 1896-os Kishamisról koszorúzzák meg.

Mint mondta, az évadnyitó 878.CO vitorlásversenyre 224 hajó nevezett 24 hajóosztállyal. A verseny Balatonfüred, Alsóörs, Tihany útvonalon halad mintegy 16 kilométeren.

Gerendy Zoltán, a Magyar Vitorlásszövetség elnöke az ünnepségen elmondta, hogy a négyhónapos balatoni szezon során 175 versenyt rendeznek, 24 nagyhajós bajnokságnak, 60 flottaversenynek, 6 nemzetközi versenynek ad helyet a tó, melyeken 4 ezer versenyző indul 150 klubból.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a modern vitorlázás a Balatonfüredi Yacht Clubból indult, a jelenleg zajló fejlesztések pedig garantálják a sporttág jövőjét.

Az ünnepség zárásaként felavatták Tolnay Kálmán vitorlázó emléktábláját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×