eur:
392.84
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Marco Rossi szövetségi  kapitány az északír labdarúgó válogatott elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a belfasti Winsor Park stadionban 2022. március 28-án. A magyar labdarúgó-válogatott másnap az észak-írországi barátságos mérkőzésen tartja főpróbáját a júniusi és szeptemberi Nemzetek Ligája-sorozatra.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A 17 éves Vancsa Zalán is bekerült Marco Rossi keretébe

Marco Rossi kihirdette a keretét a júniusi válogatott mérkőzésekre. Nagy meglepetés csak egy van, Vancsa Zalán meghívása, az MTK fiatal játékosát a jövő emberének tartja a kapitány.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 12 órától kihirdette keretét a júniusi válogatott mérkőzésekre. Csapata június 4-én, a Puskás Arénában, Angliával, három nappal később, Cesenában Olaszországgal, 11-én, ismét a legnagyobb magyar stadionban Németországgal, majd 14-én Angliával játszik a Nemzetek Ligája A divíziójában.

A legnagyobb meglepetés, hogy meghívást kapott az MTK 17 éves játékosa, Vancsa Zalán.

A kapitány elmondta, hogy Gulácsi Pétert és Dibusz Dénest két-két mérkőzésen fogja védetni a négyből, ezt indokolja az is, hogy az RB Leipzignek nagyon nehéz, sokmeccses szezonja van, Gulácsi és Willi Orbán pedig végigjátszotta azt.

A kapitány sajnálja, hogy Varga Kevint nem tudta meghívni, de a csatáűr nem játszik a svájci Young Boysban. Hasonló a helyzet Schön Szabolccsal, akit meghívott, de az U21-esnél szerepel majd. Baráth Péter és Vancsa Zalán ugyancsak a korosztályos válogatottban játszik majd, ameddig Gera Zoltán csapatának feladatai vannak.

Vancsa Zalán kapcsán elmondta, hogy meghívása a jövőnek szól, a tehetsége nyilvánvaló. Sajnálatát fejezte ki, hogy az ifjú csatár csak kevés játéklehetőséget kapott tavasszal az MTK-ban.

Ádám Martin kapcsán elmondta, hogy 31 gólt nem véletlenül szerez valaki az NB I-ben, helye van a keretben, de az erőnlétét illetően nem bír nemzetközi szinten 90 percet. Szalai Atrtila vállsérülése is szóba került, a védő állapota javul, reméli a kapitány, hogy a Fenerben tud még játszani az idényben, de ha nem, van lehetőség a pótlására. Márciusban Fiola Attila játszott a helyén.

A válogatott hazai tagjai május 23-án találkoznak, a légiósookal egy héttel későb egészül ki a keret. Mint emlékezetes, a két hazai mérkőzés közül az első, az angolok elleni zárt kapus lesz.

A névsor:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd FC)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshopper Club Zürich), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Orbán Willi (RB Leipzig), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC), Szalai Attila (Fenerbahçe FK)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Kleinheisler László (NK Osijek), Nagy Ádám (AC Pisa), Nego Loic (MOL Fehérvár FC), Schäfer András (FC Union Berlin), Styles Callum (Barnsley FC), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg), Sallói Dániel (Sporting Kansas), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (FC Basel), Vancsa Zalán (MTK Budapest)

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

A vártnál gyengébben muzsikált az Airbus

Az Airbus gyengébb első negyedévi pénzügyi teljesítményről számolt be. A cég 577 millió eurós korrigált üzemi eredményt ért el, ami 25 százalékos csökkenést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ezzel párhuzamosan a bevétel 12,83 milliárd eurót tett ki. Ez elmarad az elemzők által várt 789 millió eurós működési nyereségtől.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×