eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, a Paris Saint-Germain játékosa, miután 11-esből berúgta csapata negyedik gólját a Club Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport utolsó, hatodik fordulójában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2021. december 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Lionel Messi gólja hozta a PSG tizedik bajnoki címét

A Lens ellen már a döntetlen is elég volt, hogy a párizsiak négy fordulóval a vége előtt újra aranyérmesek legyenek.

Története tizedik bajnoki címét szerezte meg a francia labdarúgó Ligue 1-ben a Paris Saint-Germain csapata, amely a Lens ellen játszott hazai 1-1-es döntetlennel biztosította be végső diadalát négy fordulóval a zárás előtt.

A hétszeres aranylabdás Lionel Messi, valamint többek között a brazil Neymar és a világbajnok francia Kylian Mbappé nevével fémjelzett sztáregyüttes 16 ponttal vezet a második Olympique Marseille előtt, amely a hátralévő öt mérkőzésén már nem tudja ledolgozni ezt a hátrányt.

A PSG gólját Messi szerezte Neymar gólpasszából.

A Paris Saint-Germain 2013 óta nyolcadik alkalommal hódítja el a trófeát, amelyet korábban 1986-ban és 1994-ben is megnyert. Az elmúlt csaknem 10 évben csupán 2017-ben és tavaly nem sikerült diadalmaskodnia a fővárosi csapatnak a Ligue 1-ben.

A PSG tizedik bajnoki címe rekordbeállítás is Franciaországban, eddig ugyanis csak a Saint-Étienne szerzett tíz bajnoki aranyat, mégpedig 1957 és 1981 között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×