eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Erling Haaland, a Borussia Dortmund játékosa, miután megszerezte a győztes gólt a TSG 1899 Hoffenheim ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott 2021. augusztus 27-i mérkőzésen Dortmundban.
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Így kereshetne Erling Haaland havi egymilliárd forintot Manchesterben

Egybehangzó brit lapértesülések szerint a Manchester City megállapodott a személyes feltételekben Erling Haaland ügynökével, Mino Raiolával. Ez nagyon valószínűvé teszi, hogy a 21 éves norvég csatár a nyáron a Cityhez igazol.

Bár Haaland iránt a Real Madrid, a Barcelona, a Bayern München és a Paris Saint-Germain is érdeklődött, egyik sem tud vagy akar olyan feltételeket kínálni, mint az angol egyesület. A Real Madrid, például, nem szeretné, ha Haaland lenne a legjobban kereső játékos, s ez feszültséget szülne az öltözőben.

A bajorok is letettek arról, hogy – jó szokásuk szerint – a legnagyobb hazai rivális legjobb játékosát elvigyék, Oliver Kahn szerint a Haaland-ügylet pénzügyi részletei nagyon távol állnak az ő elképzelésüktől.

A norvég játékos, akinek hajdanán édesapja is volt a Manchester City futballistája, 2024-ig szóló szerződést írt alá korábban a Dortmunddal, de szerepel benne egy idén nyáron életbe lépő kivásárlási ár, ami 75 millió euró, vagyis 63 millió font. Ezt a City hajlandó kifizetni.

Mennyit fog keresni Haaland a Manchester Cityben?

Mike Keegan, a Daily Mail újságírója szerint több mint 500 ezer fontot hetente, amivel a Premier League legjobban fizetett játékosa lesz. Az összeg majdnem egymilliárd forintos havi fizetést jelent.

A Borussia Dortmund sportigazgatója, Sebastian Kehl egylőre tartja magát ahhoz, hogy klubjával még senki sem vette fel a kapcsolatot Haaland megszerzése érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. december 8. 21:02
×
×
×
×