eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Magyar kézilabda-válogatott

Egygólos előnyben a magyarok a kézilabda-vb selejtezőjében

Jöhet a hazai visszavágó.

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-32-re nyert Izrael vendégeként a januári világbajnokság selejtezőjének első, szerdai mérkőzésén Tel-Avivban. A visszavágót szombaton 17.30-tól rendezik Tatabányán, a párharc győztese kijut a január 12-29. között sorra kerülő svéd, lengyel közös rendezésű vb-re.

A magyar csapatból Bánhidi Bence, Lékai Máté és Máthé Dominik hiányzott sérülés miatt.

A találkozó kezdeti szakaszában a hazaiak könnyen jutottak háromgólos előnyhöz, a vendégcsapat a 3. perc elején Ancsin Gábor betörésével kezdte meg a gólgyártást és a felzárkózást. Kiegyenlített küzdelemben a magyarok a 8. percben érték utol ellenfelüket, majd a 10. percben a mérkőzés során először megszerezték a vezetést. Azt azonban nem tudták megtartani, mert a védekezésük nem állt össze, kevés volt az ütközés és a lábmunka is. Ezt kihasználva ismét a házigazdák kezdeményezhettek, visszavették a vezetést, a vendégek azonban szorosan a nyomukban voltak.

A szünet után fordulatos szakaszok jöttek, a magyarok 2-0-s etapját 0-4-es, majd 6-1-es követte. A vendégcsapatnak sikerült rendeznie a védekezését, és az egyre többet hibázó, picit elfáradó hazaiakkal szemben előnyre tett szert elsősorban Hanusz Egon és Pedro Rodríguez átlag feletti teljesítményére alapozva. A hajrához érve háromgólos előnyben voltak a magyarok, de izraeli időkérés után felzárkóztak a hazaiak. Győri Mátyás kihagyott büntetőjét követően pedig az egyenlítésért támadhattak fél perccel a vége előtt, de nem tudtak élni a lehetőséggel.

A magyar csapatban Pedro Rodríguez hét, Hanusz hat góllal zárt, mindketten egy-egy lövést rontottak el. A találkozó legeredményesebb játékosaként az izraelieknél Adir Cohen kilenc találatig jutott.

A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén a magyarok ötödször győztek, egy vereség mellett.

A jövő évi lesz a 28. férfi világbajnokság, a magyarok eddig 21 alkalommal vettek részt a tornán, legjobb eredményük az 1986-os ezüstérem, a legrosszabb az 1995-ös 17. helyezés. Legutóbb, tavaly januárban ötödikek lettek.

A következő világbajnokság mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×