eur:
389.56
usd:
361.81
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Babos Tímea a belga Ysaline Bonaventure ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jason O'Brien

Kikerült a teniszválogatottból Babos Tímea

Édesapja a szövetségi kapitány, megbeszélték.

Babos Tímea saját kérésére kikerült a magyar női teniszválogatottból a Billie Jean King Kupa euroafrikai zóna 1-es csoportjának jövő heti tornája előtt, a helyére pedig Tóth Amarissát nevezték.

A magyar szövetség szombati híradása szerint a párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes, háromszoros világbajnok Babos nem érzi magát jó formában, ezért kérte édesapjától, Babos Csaba szövetségi kapitánytól, hogy ne kelljen játszania a jövő héten a törökországi Antalyában.

A világranglista 742. helyén álló 19 éves Tóth Amarissa újonc a válogatottban, amely kedden kezdi meg szereplését a Billie Jean King Kupában. A csapatban Tóth mellett Bondár Anna (73.), Udvardy Panna (84.), Gálfi Dalma (97.) és Jani Réka (138.) szerepelhet majd Szerbia, Törökország, Észtország és Dánia ellen.

A kupában a párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak, az összeállításokat mindig aznap kell megadni, de a páros meccs előtt van lehetőség a változtatásra az eredmény függvényében. Az antalyai viadalon a két csoport győztese közvetlenül bejut a novemberi rájátszásba, míg a második helyezettek egy újabb találkozón döntik el a harmadik továbbjutó hely sorsát. Az év végi rájátszás győztesei - amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet - jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
2024. május 3. 18:02
×
×
×
×