eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Ő a magyar futballválogatott legismeretlenebb játékosa

Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a márciusi felkészülési mérkőzésekre készülő labdarúgó-válogatott keretébe az angol Barnsley játékosát, Callum Stylest.

A bal oldali középpályás az angliai Buryben született 2000. március 28-án. Mint elmondta, nagyszülei révén választhatta a magyar válogatottat, s választhatta volna az ukránt is.

Pályafutását a Burnley korosztályos csapataiban kezdte, de nem kapott profi szerződést 16 évesen, ezért továbbállt. 2016 májusa és 2018 között a Buryben, a harmadik osztályban futballozott. Tizenhat évesen híres lett, 2016 májusában, a profi bemutatkozásakor az angol futball első, már a XXI. században született játékosa volt.

A 2018–2019-es idényben a negyedik vonalba visszacsúszó Buryben, majd a Barnsley-ben is szerepelt.

A Barnsley abban az idényben még a harmadik vonalban (League One) szerepelt, majd a következő két idényt a másodikban (Championship) töltötte. A 2020–2021-es idényben már kulcsembernek számított csapatában, 44 mérkőzést játszott a bajnoki idényben, ezek közül 42 találkozón kezdő volt. A mostani idényben hasonlóak a mutatói, eddig 33 mérkőzésen van túl, 32-szer a kezdő tizenegyben szerepelt.

Viszonylag kistermetű, 167 centi magas, 60 kiló versenysúlyú futballista.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×