eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 14-én. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő magyar válogatott Portugália ellen lép pályára június 15-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi elmondta, miért hívott meg három újoncot

Marco Rossi szövetségi sajtótájékoztatón beszélt a labdarúgó-válogatott keretéről, s az indokairól.

Baráth Péter behívásáról beszélt először, mint mondta, Kleinheisler Lászlónak személyes problémái támadtak, az ő meghívásától el kellett tekintenie. A fiatal debreceni játékos behívásáról ma reggel döntött. Baráth az idény elején még középső védőt játszott, majd középpályásként szerepel.

Ádám Martin kapcsán elmondta, már tavaly is jól játszott a Paksban, de még nem szerzett ennyi gólt, mint a mostaniban, 24 mérkőzésen 23 gólt szerzett. Rossi hozzátete, amióta Magyarországon van, egy idényen belül még nem szerzett senki ennyi gólt. Szalai Ádám posztjának betöltésére alkalmasnak véli, ettől még Szalai a csapatkapitány, ő az első számú jelölt. A kapitány kiemelte Ádám motivációját.

Callum Styles nemrégiben megszerezte a magyar útlevelet, örömmel mondott igent a válogatottságra. Bízom abban, hogy az újoncokat a két felkészülési mérkőzésen, előbb itthon a szerbek, majd utána az északírek ellen már láthatjuk is őket játékban.

A válságban lévő MOL Fehérvár két meghívottjáról, Fiola Attiláról és Nego Loicról elmondta, hogy nem felejtettek el futballozni, esetükben a mentális felkészítésen lesz a hangsúly, ezen dolgozni fognak a stábbal.

A kapitány elmondta, hogy ezek (sajnos, hiszen nincs már remény a vb-szereplése) barátságos mérkőzések, felkészülési mérkőzések, ezekből a legtöbbet kell kihozni. Nehéz ellenfelek lesznek. Szerbia kijutott a vb-re, a portugálokat megelőzve. Játszottunk velük a Nemzetek Ligájában, azóta talán még erősödtek is.

A következő mérkőzések: Szerbia ellen, a Puskás Aréniában, március 24-én, majd Észak-Íroroszág ellen, március 29-én, Belfastban.

A keret:

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)

Védők: Bolla Bendegúz (Grasshoppers), Botka Endre (FTC), Fiola Attila (MOL Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Nyizsnyij Novgorod), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Loic Nego (MOL Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Fenerbahce)

Középpályások: Baráth Péter (DVSC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Nagy Ádám (Pisa), Schäfer András (Union Berlin), Callum Styles (Barnsley), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Vécsei Bálint (FTC)

Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (Freiburg), Schön Szabolcs (FC Dallas), Szalai Ádám (Basel), Varga Kevin (Young Boys)

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×