eur:
393.03
usd:
366.11
bux:
66841.8
2024. április 26. péntek Ervin
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője újságírók kérdéseire válaszol, miután második helyezett lett a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának időmérő edzésén a Dohától északra fekvő Lusail versenypályán 2021. november 20-án. A futamot november 21-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Hamad i Mohammed

Könnyű döntés elé állította a Red Bull Verstappent

A szerdai sajtóhíreknek megfelelően a Forma-1-es világbajnoki címvédő Max Verstappen 2028-ig meghosszabbította a szerződését a Red Bullnál.

Az új megállapodás öt évvel toldotta meg a 2023-ban lejáró eredeti kontraktust.

„Könnyű döntés volt, hogy a 2028-as szezon végéig maradjak az istállónál” – jelentette ki a holland pilóta. „Szeretem ezt a csapatot és elképesztő volt a tavalyi szezon. A 2016-os érkezésem óta az volt a célunk, hogy megnyerjük a világbajnokságot, és most elértük, így az a célunk, hogy megtartsuk az első pozíciót”.

„Elsősorban arra fókuszálunk, hogy Max megőrizze a világbajnoki címét, de ez a szerződés azt is megmutatja, hogy hosszú távon gondolkodunk” – jelentette ki Christian Horner csapatfőnök.

A 24 éves autóversenyző a német hírügynökség értesülése szerint az új megállapodás értelmében öt évre 200 millió fontot kap majd, azaz szezononként 40 millió fontot (18,27 milliárd forint) fog keresni.

Verstappen tavaly nagy csatában, de vitatott körülmények között, a zárófutam utolsó körében előzve nyerte meg pályafutása első vb-címét a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a Mercedes brit sztárját legyőzve.

Az idei F1-es szezon március 20-án kezdődik Bahreinben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Csányi Sándor: történetének legnagyobb bankvásárlása jöhet az OTP-nél!

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×