eur:
392.88
usd:
366.58
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
SAO PAULO, BRAZIL - SEPTEMBER 05: Players leave the area after the World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina at Arena Corinthians on September 05, 2021 in Sao Paulo, Brazil. The World Cup Qualifier game between Brazil and Argentina has been suspended due to health reasons on Sunday. Brazilian Health Authorities storm field to deport 4 Premier League players accused of not complying with coronavirus rules. (Photo by Marcello Zambrana/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Marcello Zambrana/Anadolu Agency via Getty Images

A botrány után újra kell játszani a dél-amerikai rangadót

Négy argentin futballistát eltiltott a FIFA.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése szerint újra kell játszani a Brazília-Argentína világbajnoki selejtezőt, amely szeptember 5-én félbeszakadt.

A Sao Paulóban rendezett mérkőzésen néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, a kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna. Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero a Brazíliába való beutazáskor nem jelezte, hogy 14 napon belül megfordult a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője végül félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést.

A nemzetközi szövetség hétfőn a négy argentin futballistát egyformán két-két FIFA-mérkőzésre eltiltotta, a brazil szövetséget 550 ezer, az argentin szövetséget pedig 250 ezer svájci frank pénzbírsággal sújtotta, egyben elrendelte a mérkőzés újrajátszását, ám annak helyét és időpontját nem határozta meg.

A novemberben és decemberben Katarban sorra kerülő világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatában már Brazília és Argentína is biztosította továbbjutását. A félbeszakadt, és pótlásra váró találkozóval együtt mindkét válogatottnak három meccse van még hátra.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Ha Ukrajna élni akar, harcolnia kell – De mire lesz elég az amerikai segélycsomag?

Több hónap huzavona után az Egyesült Államok törvényhozása megszavazta, Joe Biden elnök pedig mára virradóra aláírta azt a törvényt, amely az eddigi legnagyobb, összesen 61 milliárd dolláros katonai segélycsomagot biztosítja Ukrajna számára. A támogatás mérete példa nélküli, az viszont nagy kérdés, hogy mire lesz elég. Képesek lehetnek-e az ukránok visszafoglalni az oroszok által megszállt területeket, vagy csupán a védelmi képességeik lesznek erősebbek? Kell-e tartani eszkalációtól az új fegyverek miatt, és mi lehet Oroszország jelenlegi, valós célja a háborúban? Továbbá milyen keretben érdemes értelmezni az eseményeket, tényleg a Nyugat sorsa dőlhet el Kelet-Ukrajnában vagy csupán szláv belharcról van szó? Egyebek mellett ezekről a témákról kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Biztonsági Tanulmányok Tanszékének docensét az Ukrajnának megszavazott amerikai katonai segély apropóján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×