eur:
392.89
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub volt játékosa megérkezik párizsi szállodájához 2021. augusztus 10-én. Messi a Paris Saint-Germain francia labdarúgóklubbal ír alá szerződést. A 34 éves Lionel Messi 21 év után hagyta el az FC Barcelonát, miután a barcelonai klubvezetés korábban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás játékos szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Messi kimaradt az argentin keretből

Lionel Scaloni, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem számol Lionel Messivel a soron következő két világbajnoki selejtező-mérkőzésen.

A szakember szerdán hirdetett keretet, amelyben nem szerepel a Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás támadója.

Messi nem teljesen egészséges, mivel hazájában az ünnepek alatt megfertőződött a koronavírussal, és még mindig nincs százszázalékos állapotban. A napokban közösségi oldalán a betegség leküzdésével kapcsolatban megjegyezte: tovább tart, mint gondolta. Másrészt az argentinok számára nincs is tétje a selejtezősorozat hátralévő négy fordulójának - plusz esetükben függőben van még a félbeszakadt brazíliai összecsapásuk -, ugyanis novemberben már biztosították részvételüket az év végi, katari rendezésű vb-n.

Scaloni 27 fős listájáról csak ketten szerepelnek az argentin bajnokságban, a 25 légiós közül pedig csupán egy olyan akad, aki nem európai klubban játszik. A kulcsemberek közül ott lesz Nicolás Otamendi, Lucas Ocampos, Rodrigo De Paul, Giovani Lo Celso, Ángel Correa, Lautaro Martínez, Joaquín Correa, Paulo Dybala, valamint Messi párizsi klubtársa, Leandro Paredes és Ángel Di María.

A dél-amerikai csoportban második helyen álló argentin csapat jövő csütörtökön Chilében lép pályára, majd öt nappal később Kolumbiát fogadja - mindkét rivális versenyben van még a továbbjutásért -, márciusban pedig Venezuelával és Ecuadordal találkozik.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×