eur:
394.43
usd:
370.21
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
A szerb válogatott játékosai, miután 31-23-ra győztek Ukrajna ellen a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. január 13-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Látványos megnyitóval indult a kézilabda Európa-bajnokság

Négy mérkőzést már megtartottak, hamarosan pályán a magyar válogatott is.

Csütörtök délután sokan álltak sorban a Groupama Arénánál a kézilabda Eb-re való bejutáshoz szükséges karszalagért – ehhez védettségi igazolványt vagy PCR-tesztet kellett bemutatni –, de a tömeg és a hideg ellenére türelmesen, fegyelmezetten várakozott mindenki. A néhány tíz fős holland drukkersereg éneklése időnként felharsant, de gyorsan elnyomták a próbálkozást a magyar szurkolók már az utcán is.

A megnyitóra még nem telt meg teljesen a 20 ezres MVM Dome, de egyre gyűltek a nézők, fokozódott a hangulat. A látványos showműsor egy sportoló útját, fejlődését mutatta be, ahogy leküzdi kételyeit. A rengeteg táncost és akrobatát felvonultató műsor végén Vastag Csaba énekelte el az Eb hivatalos dalát, a Fight című számot a hármasikrekkel várandós Rúzsa Magdi távollétében. A megnyitón részt vett Orbán Viktor kormányfő is.

A magyar válogatott 20.30-kor mutatkozik be Hollandia ellen.

A magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csütörtökön délután több helyszínen elrajtolt. Az eredmények:

  • A csoport (Debrecen): Szlovénia–Észak-Macedónia 27-25 (13-10)
  • C csoport (Szeged): Szerbia–Ukrajna 31-23 (17-11)
  • E csoport (Pozsony): Spanyolország–Csehország 28-26 (14-11)
  • F csoport (Kassa): Orosz csapat–Litvánia 29-27 (14-9)

Nyitóképünkön a szerb válogatott játékosai, miután 31-23-ra győztek Ukrajna ellen a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2022. január 13-án.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×