eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A szerb Novak Djokovic a német Alexander Zverev elleni játszma közben a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia teniszbajnoksága férfi egyesének elődöntőjében az Ariake Teniszparkban 2021. július 30-án. A 24 éves Zverev 1:6, 6:3, 6:1 arányban legyőzte a világelső Djokovicot.
Nyitókép: A szerb Novak Djokovic a német Alexander Zverev elleni játszma közben az Ariake Teniszparkban 2021. július 30-án. MTI/AP/Patrick Semansky

Novak Djokovicot a repülőtéren várakoztatják

Hiába adtak különengedélyt a szervezők.

Órák óta a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában várakozik a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic arra, hogy beengedjék Ausztráliába.

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, ám azóta is a hatóságok döntésére vár, hogy beléphet-e az országba.

Djokovic édesapja a szerb médiának azt mondta, fia egy fegyveres őr társaságát leszámítva órák óta egyedül várakozik egy reptéri szobában.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők - akut egészségi problémájára hivatkozva - annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő - magánélete védelmére hivatkozva - egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága egyelőre megtagadta a belépést Djokovictól, akinek sorsa így az állami szervtől, valamint Scott Morrison miniszterelnöktől függ. Utóbbi korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

"Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre" - jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

A különengedély híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×