eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamát a Yas Marina versenypályán 2021. december 12-én. Max Verstappen lett a Forma-1 idei világbajnoka, miután a címvédő Lewis Hamiltont az utolsó körben megelőzve elsőként ért célba.
Nyitókép: MTI/AP POOL/Kamran Dzsebreili

Max Verstappen: Lewis jövőre képes lehet győzni

A friss Forma-1-es világbajnok nem lát okot arra, hogy hétszeres vb-győztes riválisa, a visszavonulás mellett döntsön azután, ahogyan elveszítette az idei küzdelmet az Abu-Dzabi Nagydíjon.

A Red Bull 24 éves holland versenyzője úgy fogalmazott, meg tudja érteni, ha egy pilóta nem boldog, amikor így veszít el egy vb-címért folytatott csatát.

"Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az autósport ilyen, és az ilyesmi meg tud történni. Csak vissza kell néznie arra, amit már eddig is elért a Forma-1-ben" - nyilatkozta Verstappen azután, hogy Toto Wolff, a világbajnok Mercedes csapatfőnöke azt mondta, egyelőre nincs garancia arra, hogy a 36 éves Lewis Hamilton jövőre folytatja a versenyzést.

Abu-Dzabiban a Mercedes brit pilótája szinte végig vezetett a futamon, de öt körrel a leintés előtt a versenybíróság egy baleset miatt a pályára küldte a biztonsági autót, amely lehetőséget teremtett Verstappennek az előzésre. Ezután előbb azt közölték, hogy a két vb-rivális közé "beszorult", lekörözött pilóták nem előzhetik meg a Safety Cart, egy körrel később aztán megváltoztatták ezt a döntést, melynek eredményeként a friss gumikkal támadó Verstappen az utolsó körben lehagyta Hamiltont, ez pedig vb-címet ért neki. A Mercedes a futam után két óvást nyújtott be, ezeket azonban elutasították.

"Az eddig elért sikerei lökést adhatnak neki, hogy megpróbálja megnyerni a nyolcadik címét, amire jövőre biztosan képes lehet,

szóval nem látok okot arra, hogy most feladja" - vélekedett Verstappen, hozzátéve, hogy nem érez sajnálatot riválisa iránt.

"Meg tudom érteni, hogy ez nagyon fájdalmas, de valójában már ő is nyert egyszer világbajnokságot hasonló körülmények között" - utalt Verstappen Hamilton első, még 2008-ban aratott diadalára, amikor a britnek az idényzáró Brazil Nagydíj utolsó körében sikerült egyet előznie, és így egypontos különbséggel világbajnok lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×