eur:
388.97
usd:
363.44
bux:
68111.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az aranyérmes Szabó Szebasztián a férfiak 50 méteres pillangóúszásának eredményhirdetésén a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon 2021. november 6-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szergej Gric

Már az olimpiai dobogóról álmodik az új magyar úszócsillag

Szabó Szebasztián 2021-ben négy Európa-bajnoki címet is begyűjtött, hármat rövid pályán Kazanyban, mégsem teljesen elégedett.

"Nekem ez az év picit fura volt, nagyon sokat dolgoztunk Tokió miatt. Az olimpia is furcsa volt, a váltó nagyon jól sikerült, az egyéni számom, a 100 pillangó annyira nem. Kicsit zavar, hogy annyi munkát beleraktunk, és nem jött ki. Ebben az évben négy Európa-bajnoki aranyat szereztem, és még lesz a rövid pályás világbajnokság, úgyhogy nem lehetek elégedetlen, de jobb is lehetett volna" – vont mérleget a Szabó Szebasztián.

Tokióban az olimpián a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként ötödik lett Milák Kristóffal, Németh Nándorral és Bohus Richárddal, viszont 100 pillangón sokkal jobbat remélt a 14. helynél. Mint fogalmazott, 2019-ben többször úszott olyan jó időt, amellyel Tokióban 5-6. lehetett volna, de kis javulással még többet is elérhetett volna. "A dobogó volt a terv, csak nem jött össze. Nem gond, most egy kicsit okosabbak vagyunk, tudjuk mit kell jobban csinálni, és nemsokára itt a következő olimpia" – mondta a győri úszó.

Nehezen tud választani kedvencet a versenyszámai közül, azt mondta, mindig az a legfontosabb, amelyikben indul. Eddig 100 pillangón és gyorson próbálkozott, ehhez jön most még az 50 gyors is, ezek között nem tud választani. "A sprint gyors- és pillangóúszás az a szám, ami szerintem nekem fekszik, azt kell nyomni" – jelentette ki a szerbiai születésű versenyző.

Három év múlva a párizsi olimpián megint az éremszerzés lesz a célja. "Száz pillangón a dobogó nagyon reális cél, csak össze kell állnia az egésznek, hogy meglesz-e, az majd kiderül. Az 50 gyors még friss, nemrégen kezdtem úszni, az Eb volt az első verseny, ahol kipróbáltam, de ez rövid pálya, majd beszéljünk róla jövőre, amikor jön a nagypályás szezon" – mondta. Hozzátette, jövőre a májusi nagymedencés világbajnokság lesz a fő versenye, de az augusztusi Európa-bajnokságra is fel akar alaposan készülni, mert mindkét eseményre szeretne nagyon komolyan odaállni.

A négyszeres Európa-bajnok úszó Szabó Szebasztiánnal készült interjút csütörtökön fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×