eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság reklámja a müncheni Allianz Aréna előtt 2021. június 10-én. Itt játszik Németország ellen a magyar válogatott az Eb F csoportjában június 23-án.
Nyitókép: MTI/EPA

Fenntarthatóság – Új stadion nélküli foci-vb-t rendez Németország

A szervezőbizottság elnöke a 37 éves Philipp Lahm.

Philipp Lahm, a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint a fenntarthatóság lesz az elsődleges szempont számukra a tervezés és a lebonyolítás szempontjából.

A 37 éves exfutballista erről Koblenzben, a német tartományok belügy- és sportminiszterei előtt megtartott prezentációjában beszélt.

"Meg akarjuk mutatni, hogy a nagy rendezvények és a fenntarthatóság nagyon jól megférnek egymás mellett, ha intelligens módon zajlik a tervezés. Minden egyes döntés meghozatalakor jelentős szerepet kell játszania a fenntarthatóságnak, ez a mi nagy feladatunk" – fogalmazott Lahm, aki szerint Németországnak célokat kell kitűznie maga elé, és azokat a német embereknek közösen megvalósítania. "Mi vagyunk a jövő, és változásokat kell elérnünk" – jelentette ki a korábbi védő, aki 2014-ben világbajnok volt a Nationalelffel Brazíliában.

"Sehol nem építünk új létesítményeket, hanem a meglévőket használjuk majd. Ez például egy nagyon lényeges eleme a rendezésnek" – mondta Joachim Herrmann bajor belügyminiszter.

A 2024-es Eb-t 10 német városban rendezik majd.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×